Γλυφάδα: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τη δημοτική συγκοινωνία και το συλλαλητήριο
Με ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγγέλουν την απόφαση του δημάρχου Γλυφάδας να λειτουργήσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου τη δημοτική συγκοινωνία, για να μεταφέρει στο μετρό όσους και όσες θέλουν να πάνε στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσκαλεί και προκαλεί η ανακοίνωση στο επίσημο facebook του δήμου Γλυφάδας, η οποία αναρτήθηκε περί τις 16:00μμ στις 15 Ιανουαρίου 2019 (ακολουθεί η ανακοίνωση)Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada)

20 ώρες ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την προσεχή Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Γλυφάδας που επιθυμούν να μεταφερθούν προς και από το μετρό (στάση “Ελληνικό”), προκειμένου να μεταβούν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία, η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Γλυφάδας θα λειτουργεί κανονικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπανικολάου χρησιμοποιεί τον δήμο για κομματικό όφελος.

Στη διεύθυνση http://www.glyfada.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=12888&cnode=234  του δήμου Γλυφάδας εμφανίζεται η ακόλουθη ανακοίνωση σε περσινό κάλεσμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Γλυφάδα, 2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας που επιθυμούν να μεταφερθούν προς και από το μετρό (στάση “Ελληνικό”), προκειμένου να μεταβούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, η δημοτική μας συγκοινωνία θα λειτουργεί κανονικά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, νυν δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την πολιτική ηθική που αντιπροσωπεύει.

Αποδεικνύει ότι το κράτος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (για κάποιους) υπάρχουν για να εξυπηρετούν προσωπικές πολιτικές.

Αποδεικνύει ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη “ανεξάρτητη” τοπική αυτοδιοίκηση (για κάποιους) οφείλει να υπηρετεί κεντρικές κομματικές πολιτικές.

Αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί όροι αντιπαράθεσης (για κάποιους) κινούνται μόνο στα όρια της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του ιστορικού αναλφαβητισμού.Αποδεικνύει ότι ο πολιτικός αμοραλισμός (κάποιων) δεν έχει φραγμούς και μπορεί ξεδιάντροπα να δηλώνει ότι υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Πολίτες που θα βρουν μέσο μεταφοράς για να διαδηλώσουν, αυτή την Κυριακή, αλλά όχι για να πάνε στη δουλειά τους, την άλλη ή τις προηγούμενες Κυριακές.

Ο πολιτικός φορέας τον οποίο εξυπηρετεί ο κατά τα άλλα  «υπερκομματικός» κ. Παπανικολάου, η ΝΔ, δεν διστάζει να εναποθέσει την ύστατη ελπίδα της για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στην προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Ψαρεύοντας στα θολά νερά της ακροδεξιάς ανιστόρητης ρητορείας, μονοπωλεί συνεχώς το πατριωτικό καθήκον, οδηγώντας όμως την επιχειρηματολογία της σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Πατριωτικό καθήκον, όμως, είναι και η επίλυση ενός θέματος που ταλάνιζε τις δυο χώρες για δεκαετίες και που καθιστά την Ελλάδα κυρίαρχο παράγοντα σταθερότητας και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Με μια συμφωνία που σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία μας καθώς και αυτή των γειτονικών κρατών.

                     Το συντονιστικό της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

 

Η ΚΟ Γλυφάδας του ΚΚΕ καταγγέλει την απόφαση του Δημάρχου Γλυφάδας να διαθέσει λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για τη μεταφορά κόσμου στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής και να αναγκάσει εργαζόμενους να εργαστούν την ημέρα ανάπαυσής τους.

Σαν στέλεχος της Ν.Δ. συμβάλλει στην προσπάθεια της Ν.Δ. αλλά και άλλων εθνικιστικών κύκλων να φουσκώσουν τα πανιά του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού και να στραφεί λαθεμένα η προσοχή του λαού στην ονοματολογία την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ κρύβουν την αλήθεια από το λαό. Οτι πέρα από διαφωνίες για το όνομα, συμφωνούν όλοι με την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια μέσα από την ένταξη των Σκοπίων στη Νατοϊκή πολεμική μηχανή, όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, για να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων κέντρων όπως η Ρωσία κ.λ.π.

Όλοι τους ανακηρύσσουν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ παράγοντες ασφάλειας και ειρήνης, ακριβώς αυτούς που ευθύνονται για την επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια, τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας κ.λ.π. Είναι αυτοί που ξεκίνησαν τον «φαύλο» κύκλο της αλλαγής συνόρων τα προηγούμενα χρόνια και  συνεχίζουν τώρα στο Κόσσοβο, συμβάλλοντας από 1η γενάρη του 2019 στη συγκρότηση της «Μεγάλης Αλβανίας», που θα είναι υποχείριο στους σχεδιασμούς τους, σε βάρος των συμφερόντων όλων των λαών και του ελληνικού, αλλά και του γείτονα αλβανικού λαού.

Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί η συμφωνία των Πρεσπών και  δεν τους αμφισβητεί ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, ούτε εκείνοι που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και του φασισμού, παίζοντας το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα με ξεκάθαρη θέση και στάση. Καταψηφίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπερασπίζεται την αλληλεγγύη, την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στον αλυτρωτισμό, ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Γλυφάδα 17/1/2019

ΚΟΒ Γλυφάδας του ΚΚΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.