Nέα Σμύρνη: Σαπίζουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




neapo

(Καταγγελία του Alex Megas για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στη Νέας Σμύρνη)

 ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 145.000 ΕΥΡΩ

Το έργο υλοποιήθηκε περίπου στις αρχές 2013, υπολειτούργησε περίπου ένα χρόνο,με πολύ χαμηλή αποδοχή από τους δημότες, δικαιολογημένα θα έλεγα εγώ.

Εδώ και 2 χρόνια υπάρχουν 3 σταθμοί χωρίς ποδήλατα η μάλλον ένα χαλασμένο στην πλατεία Ν. Σμύρνης έτσι για ξεκάρφωμα.

1.Με ποια κριτήρια έγινε η εγκατάσταση των ποδηλάτων αυτών όταν στον δήμο Ν. Σμύρνης δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο ποδηλατόδρομου, το όλο εγχείρημα θα το χαρακτήριζα εγκληματικό για τον εξής λόγο.

Δίνεις το κίνητρο σε ανθρώπους να καβαλήσουν ποδήλατο που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν να το καβαλήσουν από την παιδική τους ηλικία που κάνανε ποδήλατο στην αυλή του σπιτιού τους η σε αλάνες, χωρίς να γνωρίζουν το πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορείς με ποδήλατο στους δημόσιους δρόμους μίας πυκνοκατοικημένης πόλης, που οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων έχουν πλήρη άγνοια πως να συμπεριφέρονται σε ποδηλάτες και που στις δυο πλευρές απουσιάζει τέλειος η κουλτούρα του ποδηλάτου. Απο την εμπειρία μου σαν ποδηλάτης πολλά χρόνια οι λίγοι συχνοί χρήστες ποδηλάτου που κυκλοφορούν στο αστικό περιβάλλον είναι σαν τα αδέσποτα σκυλιά έχουν κινδυνέψει πολλές φορές και όσοι ήταν τυχεροί και δεν είχαν ατύχημα συνέχισαν, έμαθαν να γνωρίζουν τους κίνδυνους και αποκτήσαν την εμπειρία να τους αποφεύγουν.

2.Σε ερώτηση μου γιατί δεν λειτουργούν τα δημόσια ποδήλατα η απάντηση που πήρα (με ένα αγενή τρόπο) ήταν ότι τα κλέβουν και μια άλλη απάντηση έγγραφη είναι ότι λειτουργούν καθαρή κοροϊδία.

podinea2

podinea3

podinea5

Όποιον και να ρωτούσες για την επιβίωση αυτού του εγχειρήματος το πρώτο που θα σου έλεγε ήταν οι κλοπές, δεν γνώριζαν ότι αυτό θα συνέβαινε με την ανομία που υπάρχει σε αυτή την χώρα και την απουσία του κράτους .

3.Οταν προσπαθείς να εφαρμόσεις σύστημα που γίνονται στο εξωτερικό πρέπει να έχεις κάνει και τις κατάλληλες μελέτες να έχεις προετοιμάσει το έδαφος να έχεις κάνει μια δημόσια διαβούλευση ΚΛΠ.και για την συγκεκριμένη περίπτωση πρώτα πρέπει να έχεις κατασκευάσει ποδηλατόδρομους. Η όλη ιστορία ξεκινάει από τα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΕ τα χρήματα του Έλληνα και Ευρωπαίου φορολογούμενου που με τόση ευκολία σπαταλούν κάποιοι.

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Δήμος είναι να αφήσει τους εγωισμούς και να αποσύρει τις εγκαταστάσεις γιατί όσο τις αφήνει αργά η γρήγορα θα υποστούν βανδαλισμό, έστω να σωθεί κάτι να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.