“Η Περιφέρεια θα καταψηφίσει και το νέο ΕΣΧΑΔΑ για την επένδυση στη Βουλιαγμένη”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αντιπροσωπεία της Εναλλακτικής Δράσης αποτελούμενη από τους Μάκη Σταύρου, Στέλιο Γκίκα και την Ευγενία Μαργέτη συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χρήστο Καπάταη, και συζήτησαν θέματα που κυρίως αφορούν το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, αλλά και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα.

Πρωταρχικά οι εκπρόσωποι της οργάνωσης έθεσαν τα δύο μεγάλα προβλήματα που αφορούν τις εκποιήσεις του π. αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, όπως και την εκποίηση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, ενημερώνοντας παράλληλα τον κ. Καπάταη για τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από κινήματα και συλλογικότητες για την αποτροπή αυτών των εκποιήσεων. Ο αντιπεριφερειάρχης  επεσήμανε ότι όσον αφορά το θέμα της εκποίησης στο Ελληνικό, ο ίδιος με απόφαση της Περιφέρειας έχει αποχωρήσει από το ΔΣ της Ελληνικόν ΑΕ, καταθέτοντας κείμενο διαφωνίας με την εκποίηση και τόνισε ότι η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εναντίον της εκποίησης δεν έχει αλλάξει, καθώς και ότι η Περιφέρεια στηρίζει την πρόταση του Πολυτεχνείου για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό.

Όσον αφορά την εκποίηση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα καταψηφίσει και το νέο ΕΣΧΑΔΑ για την επένδυση στη Βουλιαγμένη, όπως άλλωστε είχε κάνει η παράταξη στην οποία ανήκει και σαν αντιπολίτευση, όταν συζητήθηκε το προηγούμενο ΕΣΧΑΔΑ, και περιφερειάρχης ήταν ο κ. Σγουρός. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον κ. Καπάταη, την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη δημιουργία Αρχαιολογικού και Περιβαλλοντικού Πάρκου στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και δεσμεύτηκε να την εξετάσει και να μας απαντήσει.

Συζητήθηκε επίσης η πρωτοβουλία που έχει πάρει η Εναλλακτική Δράση για δημιουργία ομάδων σε όλους τους παράκτιους δήμους και τα νησιά του Σαρωνικού, που θα ασχοληθούν με την τοπική ιστορία και τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη των τοπικών μνημείων. Ο κ. Καπάταης επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική και ότι θα περιμένει τις προτάσεις μας σχετικά με τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει η περιφέρεια στο θέμα αυτό. Ο ίδιος ζήτησε από την Εναλλακτική Δράση να βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής από το αρχαίο θέατρο Αλίμου μέχρι την παραλία, για το οποίο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της μελέτης αλλά για διάφορους λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με την περιφέρεια, δε μπορεί να υλοποιηθεί.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν το παραλιακό  μέτωπο συζητήθηκε και το προσφυγικό θέμα και ο κ. Καπάταης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την ανάγκη στήριξης της δομής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η οποία ως γνωστό βρίσκεται στο Ελληνικό, διότι δεν επαρκούν οι υπάρχοντες εθελοντές για να φέρουν σε πέρας, ένα τόσο μεγάλο έργο. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν με την ανάγκη στήριξης των προσφύγων και των μεταναστών, για όσο καιρό θα βρίσκονται στη χώρα μας και επεσήμαναν ότι μέλη και φίλοι της Εναλλακτικής Δράσης ήδη προσφέρουν  εθελοντικές υπηρεσίες στο Ελληνικό, ενώ δεσμεύτηκαν ότι  θα εντείνουν την καμπάνια ενημέρωσης για να υπάρξουν και νέοι εθελοντές.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μετά από τις συναντήσεις που είχε η Εναλλακτική Δράση με τους αντιπεριφερειάρχες,  κ.κ Γαβρήλη και Καπάταη, προγραμματίζονται  άμεσα συναντήσεις με τους άλλους δύο αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Φιλίππου και Χατζηπέρο, οι οποίοι επίσης έχουν στην ευθύνη τους περιοχές και νησιά  του Σαρωνικού.

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.