ΟΧΙ στην επιβολή νέων χαρατσιών!




ΟΧΙ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης  στην επιβολή νέων χαρατσιών στους δημότες του. Όχι στην απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών τελών των παραχωρησιούχων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο εκφράζει, με ομόφωνο ψήφισμα του, την αντίθεσή του στην απόφαση της Κυβέρνησης να απαλλάξει τους παραχωρησιούχους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και του ΤΑΙΠΕΔ , από την καταβολή ανταποδοτικών τελών.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της προσέλκυσης νέων επενδύσεων που θα στηρίξουν μακροπρόθεσμα αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας, αλλά:

  1.      i.     Θεωρεί ότι η απαλλαγή αυτή παραβιάζει την αρχή της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να ισχύει στην αγορά. Αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τις επιχειρήσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στα ιδιωτικά επιχειρηματικά κεφάλαια που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το Δημόσιο, σε βάρος των επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα και πληρώνουν με συνέπεια τα ανταποδοτικά τέλη που προβλέπει η Νομοθεσία.
  2.    ii.     Η απαλλαγή αυτή στερεί από το Δήμο σε ετήσια βάση θεσμοθετημένους πόρους ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, πάνω στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία του Δήμου.
  3. Η μη καταβολή δημοτικών τελών από τους παραχωρησιούχους επιπλέον παραβιάζει την αρχή της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται η καταβολή δημοτικών τελών. Υποχρεώνει το Δήμο να προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που κοστίζουν ακριβά στο δημοτικό προϋπολογισμό, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πληρωθεί γι αυτές. Με τον τρόπο αυτό μετακυλίεται το κόστος υποχρεωτικά στους υπόλοιπους, που είναι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη.
  4.  iv.     Η Κυβέρνηση με την πρόβλεψη μη καταβολής δημοτικών τελών για τους ιδιώτες παραχωρησιούχους προσφέρει οικονομικά προνόμια για την προσέλκυση επενδύσεων, τα οποία «φορτώνει» στην Αυτοδιοίκηση κι όχι στον κρατικό προϋπολογισμό όπως θα έπρεπε.
  5.    v.     Τέλος το Δημοτικό  Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης επιφυλλάσεται να προσβάλλει τον συγκεκριμένο Νόμο σε κάθε ανώτατο εθνικό ή Ευρωπαϊκό δικαστήριο καθότι πιστεύει ότι ηαπαλλαγή αυτή δημιουργεί και ζητήματα συνταγματικότητας, αφού ξεκάθαρα παραβιάζονται οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.