Ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια




Μια μοναδική έκθεση πολύτιμων ιστορικών κειμηλίων από τον 19ο έως και τις αρχές του 20ου αιώνα εγκαινιάστηκε την Δευτέρα (28/9) στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Ανεκτίμητα ιστορικά κειμήλια από τους αγώνες του έθνους τοποθετημένα με άρτιο τρόπο προκαλούν στον επισκέπτη συγκίνηση και ξυπνούν ιστορικές μνήμες από τους λαμπρούς αγώνες που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας.
Θαυμάσια δουλειά, έργο ζωής του συλλέκτη – ερευνητή  κ.Χρήστου Κατσαμπάνη, ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά το στήσιμο όλων των ανεκτίμητων εκθεμάτων, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως ιδανικός ξεναγός των πολλών δεκάδων παρόντων και αναμενόμενων επισκεπτών της, μικρών και μεγάλων.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης έκανε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού  και Οικολογίας, κας  Βίκυς Φουσκίδου και λοιπών αντιδημάρχων, όχι μόνο από το Ελληνικό – Αργυρούπολη, αλλά και από όμορους Δήμους.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Οικολογίας ανέφερε ότι ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, με το Δήμαρχo  Γιάννη Κωνσταντάτο, ως θεματοφύλακας του πολιτισμού, είναι υπερήφανος για την τιμή που του κάνει ο συλλέκτης – ερευνητής κ. Χρήστος Κατσαμπάνης, ώστε να αισθανθούμε όλοι μας και κυρίως τα παιδιά μας, ότι πραγματικά βαδίζουμε στα χνάρια της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας.
Όπως τόνισε, «με σεβασμό και θαυμασμό εκ μέρους της πολιτιστικής επιτροπής, τον ευχαριστούμε ολόψυχα που κρατάει ζωντανό το αληθινό παρελθόν μας, γιατί, όπως αναφέρει ο Σεφέρης ΄΄σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον΄΄.

Μια ξεχωριστή έκθεση που αξίζει να δούμε όλοι και, κυρίως, τα παιδιά.

Θα παραμείνει στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έως και τις 6 Οκτωβρίου 2015, 10πμ – 2.30μμ & 6μμ – 10μμ.

Με αφορμή την έκθεση ιστορικών Κειμηλίων το Δημαρχείο μας πλημμύρισε σήμερα με δεκάδες μαθητές . Αρνητική εντύπωση προκάλεσε δημοτικός σύμβουλος του πρώην δημάρχου (και πρώην δάσκαλος σε σχολείο του Ελληνικού μάλιστα ) που συμβούλευσε σήμερα δασκάλους σε δημοτικό σχολείο να μην φέρουν τους μαθητές γιατί δεν αξίζει η Έκθεση. Αντιπολίτευση τόσο χαμηλού επιπέδου δεν νομίζω να υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Κρίμα. Να φέρουν όλα τα παιδιά να δουν κειμήλια της ιστορίας μας, 500 ετών, τα οποία ανήκουν σε συλλέκτη που αφίερωσε την ζωή του να τα συγκεντρώσει. Εν αντιθέση με τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο που όταν ήταν διοίκηση μιλούσε μόνο για μετανάστες και δικαιώματα καλά θα ήταν να μιλάνε στα παιδιά μας και για την ελληνική ιστορία .

Γιάννης Κωνσταντάτος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.