Εθελοντές από τις γειτονιές της νότιας Αθήνας, στο πλευρό των προσφύγων (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι οι σημαίες και οι αγώνες μας , είναι τα όπλα της αριστεράς, απέναντι στην βαρβαρότητα του πολέμου ,του μίσους της ξενοφοβίας του ρατσισμού και του φασισμού.
Από το πρωί της Τρίτης και μέχρι τώρα ,η Περιφέρεια Αττικής , το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , ο Δήμος Π. Φαλήρου αλλά και αλληλέγγυοι εθελοντές από τις γειτονίες της νότιας Αθήνας Γλυφάδα ,Π. Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο , Αλιμος και όχι μόνο βρεθήκαμε για να βοηθήσουμε , στο χώρο του ΤΑΕ WKO DO στο Π. Φάληρο που έχουν μεταφερθεί για προσωρινή παραμονή και για προφυλαχτούν από την βροχή και το κρύο , πρόσφυγες .

Οι ανάγκες είναι μεγάλες γιατί υπάρχει συνεχείς προσέλευση προσφύγων και κυρίως χρειάζονται εθελοντές για να αντιμετωπιστούν ζητήματα άμεσα ,όπως υποδοχής, μοίρασμα του φαγητού και των ρούχων ,επικοινωνίας και επίλυσης θεμάτων που έχουν σχέση με την συνέχιση του ταξιδιού τους προς τα σύνορα και ένα σωρό άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε στιγμή.

Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και τσακισμένοι τόσες μέρες και νύχτες στη θάλασσα στη βροχή και στις κακουχίες για φτάσουν μέχρι εδώ . Μανάδες ,μώρα ,γέροι ,νέοι , μα πάνω από όλα , αξιοπρεπείς ευγενικοί , γελαστοί, με υπομονή και αντοχές ,άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα όχι όμως την αξιοπρέπεια τους.

Το πρωί σήμερα Τετάρτη χρειάζεται κόσμος για να βοηθήσει στο μοίρασμα του πρωινού γύρω στις 8 . Και στις 11 έχουμε συνάντηση εθελοντών στην είσοδο του ΤΑΕ WKO DO για να συντονίσουμε καλύτερα την βοήθεια μας.
Τάσος Ταστάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.