Κανονισμός πόλης, καθαριότητας και προστασίας περιβάλλοντος




Αγαπητοί Συνδημότες,
Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης, αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία. Μια καθαρή και όμορφη πόλη, στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων του κάθε Δήμου, αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.

Με αυτό το σκεπτικό, για πρώτη φορά, επιχειρείται στον ενιαίο Δήμο μας, η ψήφιση  Κανονισμού Πόλης, Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος, ένας Κανονισμός που διέπεται από διατάξεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις,  που η αποτελεσματικότητά του στηρίζεται και θα κριθεί στη γόνιμη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δημοτών.

Το Σχέδιο Κανονισμού, που έχετε στα χέρια σας ή μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, είναι εργαλείο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, τις Υπηρεσίες του Δήμου, τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και θα αποτελέσει την κοινή μας δέσμευση.

Σκοπός του είναι να καταγράψει τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής αλλά και των ίδιων των δημοτών, να οριοθετήσει πιο ουσιαστικά τη συνεργασία Δήμου και κατοίκων και τέλος να συμβάλει στην περιβαλλοντική ανάδειξη της πόλης μας, που είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.
Ο Κανονισμός αυτός, είναι ένα μέρος μιας συνολικής παρέμβασης που γίνεται από την Δημοτική Αρχή και η τήρησή του θα αποτελέσει τη βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας .

Αναγνωρίζοντας τις ευθύνες μας ως Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον από την πλευρά μας θα κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν για να συμβάλουμε στην προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη διαβίωση, ζητούμε όμως τη συμπαράσταση, τη βοήθεια και την άμεση συνεργασία των αρχών, φορέων, συλλόγων, οργανισμών και κατοίκων, γιατί μόνο τότε η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί και θα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Με την προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, με την καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με την επανίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας που θα λύσει κάποια πρακτικά προβλήματα, αλλά πάνω απ΄όλα με τη συνδρομή όλων των δημοτών, πιστεύουμε πως η πόλη μας θα αποκτήσει το ανθρώπινο πρόσωπο που της αξίζει.

Ο Κανονισμός Πόλης, Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος, θα βελτιώσει καθοριστικά και ουσιαστικά την καθαριότητα, το πράσινο και το περιβάλλον, αρκεί να τον σεβαστούμε και να δεσμευτούμε για την τήρησή του.
Είναι μια πρόταση πολιτισμού, μια πρόταση που εγγυάται ή έστω ευελπιστεί, με την καλή συνεργασία Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και συμπολιτών μας, να πετύχει και να λειτουργήσει καθοριστικά, ώστε στο τέλος της πενταετίας να μπορούμε να συγκρινόμαστε με τις καθαρότερες πόλεις της Ελλάδας.
Ελπίζουμε στην θετική σας ανταπόκριση για μια πόλη πιο καθαρή.

Όλοι μας το θέλουμε.

Μπορούμε να το πετύχουμε.

 

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

 

Σχετικά έγγραφα:  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ (pdf)

Κανόνες Διαβούλευσης: Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις ή/και τις παρατηρήσεις σας έως τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015,  είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected], είτε με ένα εποικοδομητικό σχόλιο στο παρακάτω νήμα.

Σημειώνεται πως σχόλια με βωμολοχίες, υποτιμητικούς ή προσωπικούς χαρακτηρισμούς, καθώς και σχόλια εκτός θέματος, δεν επιτρέπονται και κατά συνέπεια θα σβήνονται

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.