Η φάση είναι Αργυρούπολη




Δεν ήξερα ούτε πώς να πάω, ούτε τι ακριβώς θα συναντήσω. Κι όμως, 21.00 έφτασα, 04.00 έφυγα. Με το ζόρι. Άρα, η φάση είναι Silvercity.

Μετά το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας με τις γυμναστικές, τα ποδόσφαιρα και τις λοιπές αηδίες -που ας το παραδεχτούμε δεν μου ταιριάζουν καθόλου-, επιστρέφω δυναμικά σε αυτό που ξέρω ότι εξοργίζει αρκούντως τον ταξίαρχο Χατζηιωάννου. Το τρίπτυχο της αποτυχίας. Ξενυχτάω, καταβροχθίζω, μπεκροπίνω. Και δεν ακούω κουβέντα. (Φιρί φιρί το πάω για απόλυση.)

Η φάση είναι Αργυρούπολη γιατί:

 

– Μπορούν να περάσουν 7 ώρες χωρίς να το καταλάβεις. Απλά ξεκινώντας χαλαρά για ένα φαγητό. Έτσι την πάθαμε και ‘μεις.

– Είναι πολύ φιλόξενη η άτιμη.

– Έχει ποιοτικά μαγαζιά. Περιποιημένα, καλόγουστα με ευγενέστατο προσωπικό και οικονομικότατες τιμές. Πάει για αριστείο η φάση.

Στα μείον βάζω ότι δεν πήρε το μάτι μου φλερτ ούτε γι’ αστείο. Εκτός αν ήμουν τόσο μεθυσμένη που δεν το κατάλαβα. Ή τόσο λιγούρα που δεν μου κάνει πια εντύπωση. Άντε βρες άκρη.

«Η Ελιά» έχει φαγητό που θα σου μείνει αξέχαστη

Είναι από αυτά τα μέρη που πας μία φορά και μετά σου κολλάνε στο μυαλό οι γεύσεις του και θες να πας ξανά και ξανά. Αυτή είναι «η Ελιά» στην Αργυρούπολη που λειτουργεί από το 2006. Ο chef Στέλιος Κουτρουβέλης, άλλωστε, έχει φροντίσει να επιμεληθεί ενός μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, από το οποίο θα δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις πειραγμένες με έμπνευση, σεβασμό και γνώση. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι θα γλύφεις τα δάχτυλά σου. That’s a promise

Το καλό είναι ότι παραγγείλεις μισές μερίδες από τα αγαπημένα σου πιάτα, φυσικά στη μισή τιμή. Γιατί δεν είσαι και κανένα κορόιδο. Εγώ, βέβαια, δεν είμαι για μισές μερίδες και όρμησα στα μπιφτέκια ενός πελάτη. Πάντως, με 15 ευρώ το άτομο τρως βασιλικά.

Δοκίμασε επικά αρωματικά κεφτεδάκια της Μάμως και τηγανιτά χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με κιμά, με κρέμα τυριού και ψητή ντομάτα. Από τα πιάτα ημέρας η παντζαροσαλάτα και η σαλάτα σε φωλιά παρμεζάνας με βινεγκρέτ πορτοκαλιού και τσιπς πατάτας απλά με έστειλαν αδιάβαστη.

Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στο χειροποίητο μιλφέιγ και την πάβλοβα. Σου έχω πει ότι το αγαπημένο μου γλυκό είναι η πάβλοβα; Σε νοιάζει;

Στην «Ελιά» ξεκίνησαν εδώ και λίγο καιρό το project «Γεύματα σε αναμονή». Πηγαίνοντας για φαγητό, μπορείς αν θέλεις να αφήσεις ένα γεύμα σε αναμονή για κάποιον που το έχει ανάγκη.  Στην ουσία, προπληρώνεις -με έκπτωση φυσικά- ένα γεύμα, ένα πιάτο, έναν καφέ, οτιδήποτε και όσοι το έχουν ανάγκη μπορούν να περάσουν να το απολαύσουν δωρεάν.

Το πιο «Πολυμήχανο» καφέ/ μπαρ που έχω γνωρίσει

Γιατί να χρειάζεται ,αν μένεις στα πέριξ, να ανεβαίνεις κέντρο για να απολαύσεις εμπνευσμένες θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, καλλιτεχνικά σεμινάρια, ψαγμένα μουσικά events μέχρι σεμινάρια yoga γέλιου και συναντήσεις πρωτόγονης έκφρασης; Με  το «Πολυμήχανο», δεν χρειάζεται. Το καφέ, το μπαρ και τα εκλεκτά κρύα πιάτα συνδυάζονται άψογα με τις δράσεις που διοργανώνει αυτό το πολυμήχανο μαγαζί.

Στο «Πολυμήχανο» θα βρεις μόνο ελληνικές μπύρες και μόνο ελληνικά αναψυκτικά. Μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία.

Δοκίμασε λευκή σαγκρία από τα χεράκια του συνιδιοκτήτη Γιώργου και θα με θυμηθείς.

Το «Πολυμήχανο» φημίζεται για τις χειροποίητες πίτες του, όπως κοτόπιτα ή πιπερόπιτα, αλλά και για τις έθνικ πιάτα του, όπως οι tortillas και τα tacos.

Για δύο Τετάρτες το «Πολυμήχανο» φιλοξενεί τη παράσταση «Πρόταση γάμου» του Τσέχωφ και αναμένονται βραδιές jazz και κλασικής μουσικής εντός των γιορτών.

Meet Γωγώ. Το καλύτερο κορίτσι, το πιο fit κορίτσι, το κορίτσι- ξεναγός στα κατατόπια της Αργυρούπολης.

Το μαγαζί που υπάρχει από «Siempre»

Από το 1996 υπάρχει αυτό το μαγαζί- θρύλος στην περιοχή. Τότε, ακόμη, λεγόταν «Καθ’ οδόν». Το 2004 έκανε τη μεγάλη του ανακαίνιση, άλλαξε το όνομα του σε «Siempre», αλλά διατήρησε τη σταθερή του πελατεία που δεν το αλλάζει με τίποτα. Και ο λόγος; Το σούπερ φιλικό και ζεστό κλίμα του από το σούπερ φιλικό και ζεστό προσωπικό του.

Meet Βαρβάρα. Η αγαπημένη φίλη, στυλίστρια, ηρωίδα που σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας γνωρίσω. Εγώ τηρώ τις υποσχέσεις μου. Ψήθηκες;

Ο barman Χριστόφορος επί τω έργω μας ετοιμάζει το νοστιμότατο «Red berries» με βάση τη βότκα και το χειμωνιάτικο «Why not» με κόκκινο κρασί.

Κάνω ότι είμαι κουλτουριάρα. Χωρίς λόγο.

Πέρα από ό,τι διαβάζεις. Πρόσεξέ με. Κάθε Τρίτη στο «Siempre» είναι «Rock & Βeer» βραδιά. Δυνατή ροκ μουσική και με κάθε μπύρα κέρασμα άλλη μία. Κάθε Τετάρτη είναι «Greek drinks & Music» βραδιά. Ψαγμένες ελληνικές μουσικές και κέρασμα το 2ο ποτό ελληνικής παραγωγής (βλ. ούζο, τσίπουρο, κονιάκ κ.ά.). Κάθε Πέμπτη είναι «Cocktail Music» βραδιά με house μουσικές και όλα τα κοκτέιλς στα 5 ευρώ. Παρασκευή και Σάββατο χορός και χαμός!

Το αισθητικά πανέμορφο “Μπαραλλού”

Θαμπώθηκα. Δεν ήξερα ποια γωνιά του “Μπαραλλού” να πρωτοπροσέξω και να πρωτοξεχωρίσω για να φωτογραφήσουμε. Βλέπεις εδώ κάθε γωνιά είναι διακοσμημένη με διαφορετικό concept. Πώς να μην θαμπωθώ κι εγώ; Αλλά δεν σταμάτησε εκεί το θάμπωμα. Η περιποίηση και η ευγένεια του προσωπικού με σκλάβωσαν. Εν ολίγοις, προτείνω ανεπιφύλακτα “Μπαραλλού” για τα νόστιμα κοκτέιλς του, το επίσης νόστιμο μενού του και τον πολύ νόστιμο φίλο μου Στέφανο Στεφανόπουλο που παίζει τα δικά του κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στα dexx του μαγαζιού. 

Ο barman Μάριο επί τω έργω ετοιμάζει το κλασικό Zombie κι μια λαχταριστή μαργαρίτα rusberry να την πιεις στο ποτήρι, όπως κι έκανα. 

Η περιποίηση πάει σύννεφο λέμε. Ο ευγενέστατος Λάνι κακομαθαίνει τη Βαρβάρα.

Αν δεν δοκιμάσεις το burger του “Μπαραλλού”, θα εγκληματίσεις κατά του ουρανίσκου σου.

Αυτή μου τρώει το φαί. Σνιφ.

«Αρούκατος». Το μαγαζί που σου φτιάχνει το κέφι

Όταν η πρώτη κουβέντα του ιδιοκτήτη Γρηγόρη με το που μπαίνεις στο μαγαζί είναι «υποβρύχια πίνουμε;», τι περιμένεις; Να μην μεθύσεις; Να μην περάσεις γ@%!; Να μην γίνει το στέκι μου/ σου/ του; Στον «Αρούκατο» μπορείς να σκάσεις μύτη από το πρωί ως το άλλο πρωί, μπορείς να πιεις μπύρα με 2 ευρώ και ποτό με 5, μπορείς να τσιμπολογήσεις, μπορείς να ακούσεις τα άπαντα του ροκ και, κυρίως, μπορείς να περάσεις καλά απλά και μόνο φωνάζοντας το όνομα «Γρηγόρης». Διάβασε και αυτό για να έχεις πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Δοκίμασε το εκλεκτό hot dog στα 2,5 ευρώ και τη σούπερ ποικιλία στα 10 ευρώ με μίνι χωριάτικη, μίνι πατατοσαλάτα, tortilla, 2 mini burger με λουκάνικο και 2 είδη τυριών και σαλαμιών.

Προσυπογράφω. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο δε ο χορός και ο χαμός καλά κρατεί με rock n roll, 80s, 90s και trash parties.

Λοιποί κεφάτοι παρευρισκόμενοι στις 03.30 το πρωί. Κατά σειρά εμφάνισης: Μαρία, Τζένη, Θανάσης, Βαρβάρα, Γρηγόρης. Όλε.

Τα υποβρύχια που λέγαμε!

Αντί επιλόγου

Ευτυχώς, επέστρεψα στον παλιό κακό μου εαυτό. Και ελπίζω έτσι να παραμείνω. Επίσης, αγαπημένε μου ταξίαρχε Χατζηϊωάννου, θα ήθελα επί της ευκαιρίας να αιτηθώ άδεια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Να πάω το κακόμοιρο να ξεκουραστώ σε κανά ορεινό θέρετρο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και κολλητού Θοδωρή Μάρκου

Πλέον η Τζένη φέρνει και φίλες της μαζί. Αγαπητέ αναγνώστη, χρειάζομαι υποστήριξη. Κάνε κάτι.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

Η Ελιά: Μαρίνου Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη. Τηλ. 210 9960100

Πολυμήχανο: Φλέμινγκ 58, Πλ. Ανεξαρτησίας, Αργυρούπολη. Τηλ. 215 5517311

Siempre: Μαρίνου Γερουλάνου 60, Αργυρούπολη. Τηλ. 210 9960836

Μπαραλλού: Μαρίνου Γερουλάνου 115 & Ελευθερίου Βενιζέλου, Αργυρούπολη. Τηλ. 211 2137370

Αρούκατος: Πόντου 28, Αργυρούπολη. Τηλ. 211 0128791

(Τζένη Μελιτά – oneman.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.