“Λίφτινγκ” σε 22 παιδικές χαρές του Αλίμου (VIDEO)





“Λίφτινγκ” σε 22 παιδικές χαρές της πόλης έχει προγραμματίσει να κάνει ο δήμος Αλίμου. Οι απαραίτητες διαδικασίες υλοποίησης (διαγωνισμοί κλπ) ξεκινούν άμεσα, ενώ έχουν καταγραφεί όλες οι ελλείψεις. Μία από τις παιδικές χαρές που θα αναβαθμιστεί είναι η παιδική χαρά στην κλούβα, στο Άνω Καλαμάκι. Εκεί συναντήσαμε τον Ανδρέα Κονδύλη, δήμαρχο Αλίμου.

“Βρισκόμαστε στην παιδική χαρά στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην κλούβα. Αυτός εδώ ο χώρος, αυτή εδώ η παιδική χαρά, πρόκειται πολύ σύντομα να ανακαινιστεί από το δήμο μας.

Θα μεγαλώσει, θα προστεθούν νέα παιχνίδια, θα κάνουμε προσθήκη πρασίνου, φωτισμού και είναι μία από τις 22 παιδικές χαρές της πόλης μας που πρόκειται άμεσα να τις αναβαθμίσουμε, να τις επισκευάσουμε και να τις ανακαινίσουμε.

Έχω επισκεφθεί όλες τις παιδικές χαρές ​μαζί με τα συνεργεία του δήμου, έχουμε δει όλες τι επισκευές και τι προσθήκες χρειάζονται, έχουμε φτιάξει έναν προγραμματισμό και πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει υλοποιηθεί, ούτως ώστε και οι 22 παιδικές χαρές που έχει ο Άλιμος, να έχουν όλες πλαστικό δάπεδο, νέα παιχνίδια, επισκευασμένα παιχνίδια, φωτισμό και ασφάλεια για όλα τα παιδιά.

Νομίζω ότι είναι κάτι που θα το χαρούν όλες οι οικογένειες και ειδικότερα οι πιο μικροί δημότες μας.

Αυτή τη συγκεκριμένη παιδική χαρά θα της κάνουμε μια προσθήκη, δηλαδή τα κάγκελα που βλέπετε εδώ θα πάνε προς τα έξω, θα μεγαλώσει ο χώρος της παιδικής χαράς, θα προστεθεί δάπεδο ασφαλείας, θα κλαδέψουμε κάποιους θάμνους που είναι επικίνδυνοι για ατυχήματα για τα παιδιά, θα προσθέσουμε, όπου δεν υπάρχει, αυτό το ειδικό ταρτάν, αυτό το ειδικό δάπεδο για να υπάρχει ασφάλεια και θα προσθέσουμε δύο νέα μεγάλα παιχνίδια, συν ένα παιχνίδι για παιδιά με αναπηρία, για άτομα με αναπηρία.

Επίσης πρόκειται να της δώσουμε κάποιο φωτισμό, ούτως ώστε το βράδυ να είναι ασφαλέστερος ο χώρος και να μην έχουμε τα πολύ συχνά, δυστυχώς, φαινόμενα βανδαλισμών, δηλαδή να μπαίνουν κάποιοι μέσα βραδινές ώρες και να σπάνε τα πάντα εδώ. Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ όμορφος ο χώρος και ακόμα πιο λειτουργικός από ότι είναι σήμερα.

Η επέκταση της παιδικής χαράς θα γίνει και προς τα πίσω. Πρέπει να σας πω ότι έχουμε επισκευάσει εδώ την είσοδο της παιδικής χαράς, την πόρτα που την βλέπετε ξανά σπασμένη, την έχουμε επισκευάσει πέντε φορές.

Θα έρθουμε τώρα για έκτη φορά να βάλουμε την πόρτα. Αλλά ξέρετε, μια κοινωνία για να πάει μπροστά και να έχει υποδομές, ασφάλεια, ευπρέπεια, ευπρεπισμό, στους δημόσιους χώρους, δεν είναι μόνο η δημοτική αρχή να φροντίζει.

Πρέπει και όλοι οι πολίτες να σέβονται τους χώρους. Το ότι έχουμε φτιάξει 5 φορές και τώρα έκτη φορά αυτό το χώρο, δείχνει ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα από μία μερίδα ανθρώπων που έρχονται και βανδαλίζουν”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.