Συνάντηση με Ξυδάκη και Βαλαβάνη για το βυζαντινό εκκλησάκι στο κτήμα Τραχώνων
Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες και των αναπληρωτών Υπουργών, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Νίκο Ξυδάκη και Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Ξυδάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Ξυδάκης με τον Δ/ντή του γραφείου του, αρχαιολόγο κ. Π. Δούρο, η κ. Νάντια Βαλαβάνη με την συνεργάτιδά της κ. Ε. Καραστεφάνου, εκ μέρους της επιτροπής ο π. Διονύσιος Κατσούλης, ο Στ. Διαμαντής, ο κ. Χρ. Αδαμόπουλος και ο νομικός μας σύμβουλος κ. Αρ. Θωμόπουλος. Στην συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο κ. Δ. Κλαυδιανός και ο δασολόγος κ. Α. Ρήγας.

Στην συνάντηση συζητήσαμε εκτενέστατα τα αιτήματά μας για το κτήμα Τραχώνων και ειδικότερα για την αναγκαιότητα επίσπευσης της χρονολόγησης του βυζαντινού Ναού, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη είσοδο στον Ναό για θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και για την πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τραχώνων. Η κ. Βαλαβάνη έκανε θερμή εισήγηση προς τον ομόλογό της, αναφέρθηκε για την σημασία που έχει για την περιοχή το κτήμα Τράχωνες και οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται πλησίον αυτού. Ζήτησε από τον κ. Υπουργό να εισακουστούν τα αιτήματα της Επιτροπής. Ο κ. Ξυδάκης γνώριζε τα θέματα και έτσι η ενημέρωση – συζήτηση εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό και θετικό κλίμα. Ο κ. Ξυδάκης μας διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει όλα τα αιτήματά μας και όπου μπορεί θα συμβάλει ώστε να επιταχυνθούν οι διεργασίες και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα.
Ευχαριστούμε τον κ. Ξυδάκη για τον χρόνο που μας διέθεσε ώστε να αναπτύξουμε με άνεση τα αιτήματά μας.
Ευχαριστούμε την κ. Νάντια Βαλαβάνη για την συνεχή παρουσία της σε όλες τις ενέργειές μας για το κτήμα Τραχώνων. Η κ. Βαλαβάνη ενδιαφέρεται για την πολιτιστική ανάταση του Αλίμου και παρ όλο τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει, μας δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε δίπλα μας και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΧΩΝΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.