Διενέργεια προληπτικών εξετάσεων για Σακχαρώδη διαβήτη,καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα




Το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός νέου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από το ΕΚΤ με θέμα Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Πρόληψης Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και θα δοθεί έμφαση στην προσέλκυση κοινού που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι οικονομικά αδύναμοι, οι μετανάστες, οι ανασφάλιστοι κτλ. Ο πληθυσμός στόχος αποτελείται από 1000 άτομα, ηλικίας 40-60 ετών και οι εξετάσεις(μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, δείκτη μάζας σώματος) θα πραγματοποιηθούν σε συνεννόηση με Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία της Αθήνας. Το ΙΚΠΙ θα καλύπτει το κόστος των εξετάσεων και θα οριστικοποιεί τα ραντεβού των συμμετεχόντων στα Κέντρα Υγεία ή τα Νοσοκομεία.

Παράλληλα στο πλαίσιο του προληπτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση –Ομιλία στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 18:00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μ.Θεοδωράκης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου καθώς και η ενημέρωσή και κινητοποίηση του για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη.

Για Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία τηλ:2109961973(κ/α Κουρτέσα).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.