“H πόλη ανήκει στους κατοίκους και ΔΕΝ ΑΝHΚΕΙ στο Δήμο ή στην Αστυνομία ή στους μαγαζάτορες”




(ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ   – εμπνευστής και δημιουργός της υπηρεσίας Silver Alert Hellas)

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα μαγαζιά τους έχουν ανοίξει με άδεια μεν από το Δήμο σε περιοχή όμως ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.
Αυτό σημαίνει ότι γύρω τους υπάρχουν κατοικίες και οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να ζουν σε περιβάλλον αξιοπρεπές ΧΩΡΙΣ ΗΧΟΡΎΠΑΝΣΗ και ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΟΣΜΊΑ..

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι μαγαζάτορες έχουν άδεια για Καφέ ή Καφέ-Εστιατόριο. Παρ όλα αυτά το μαγαζί μετατρέπετε σε σε BAR και πολλές φορές σε Μπουζουκάδικο με Ζωντανή Μουσική, που να σημειωθεί ο Δήμος δεν δίνει άδεια για Ζωντανή Μουσική. Απλά οι κύριοι εκμεταλλεύονται την πολυευθύνη των υπηρεσιών και κάνουν ότι θέλουν.
Βλέπετε ο Δήμος Δίνει την άδεια, όμως δεν έχει ευθύνη για την σωστή εφαρμογή της άδειας. Τον έλεγχο της άδειας κάνει η αστυνομία ή οποία είναι αναρμόδια για το κλείσιμο της επιχείρησης. Για το κλείσιμο επιλαμβάνεται ο Δήμος μόνο όταν η Αστυνομία προσκομίσει στο Δήμο τρεις μηνύσεις για το ίδιο κατάστημα. Το θαύμα είναι ότι αν ο καταστηματάρχης έχει μπάρμπα στο Δήμο ή έχει τον τρόπο του τότε στα χέρια του Δήμου υπάρχουν πάντα μία ή δύο μηνύσεις ( ασχέτως πόσες έχει στείλει η αστυνομία- Βλέπε στο παρελθόν το RICH) Η αστυνομία δύσκολα κάνει μηνύσεις στα καταστήματα εκτός αν κάποιος περίοικος το απαιτήσει ή αν τον γράψει το ηχόμετρο πράγμα σπάνιο διότι οι ΑΥΤΟΦΟΡΑΚΙΔΕΣ των μαγαζιών γνωρίζουν την μέρα και την ώρα που περνά η αστυνομία με το ηχόμετρο. Τα μπάσα είναι αυτά που δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στους περιοίκους σε ότι αφορά την μουσική, ΜΠΑΣΑ και ΕΝΤΑΣΗ.

Υπάρχουν όμως και οι μαγαζάτορες όπως το FRIDAYS, Το Ελληνικό, και άλλα που με την μπόχα της καμινάδας τους πνίγουν ολόκληρες γειτονιές. Καπνός γεμάτος τοξινοφόρα σωματίδια καμένου λίπους. Το συγκεκριμένο πτητικό υλικό εισπνέουν οι περίοικοι και αυτό τους δίνει αίσθηση πνιγμού, κάψιμο στο λαιμό, δυσφορία, δύσπνοια. Όμως καταστρέφει και περιουσίες αφου αχρηστεύει τα μπαλκόνια και τις ταράτσες των ιδιοκτησιών, από τα ανοίγματα μπαίνει μέσα στα σπίτια και κάθεται πάνω σε αντικείμενα και έπιπλα καταστρέφοντας τα.
ΕΡΩΤΗΜΑ: “να μην ανοίγουν εστιατόρια?” ΑΠΑΝΤΗΣΗ: “να ανοίγουν” με σεβασμό κατ αρχήν στον περίοικο, το γείτονα και δεύτερον στον πελάτη.
Οι καταστηματάρχες προκειμένου να μεγιστοποιούν το κέρδος τους, δεν χρησιμοποιούν τα ΕΙΔΙΚΆ ΦΊΛΤΡΑ ΣΥΓΚΡΆΤΗΣΗΣ ΟΣΜΏΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ τα οποία βέβαια είναι πανάκριβα. μάχρι και 30.000 ΕΥΡΩ το χρόνο γλυτώνουν που δεν χρησιμοποιούν τα ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ.

Οι μαγαζάτορες τέτοιων επιχειρήσεων πρέπει να καταλάβουν ότι είναι φιλοξενούμενοι στη Γλυφάδα και όχι κατακτητές. Θα σέβονται τους κατοίκους για να γίνουν αποδεκτοί.
Τις απεργίες μπροστά στην αστυνομία και άλλα θέατρα ας τα κάνουν αλλού.

Να ξέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι η πόλη ανήκει στους κατοίκους και ΔΕΝ ΑΝΉΚΕΙ στο Δήμο ή στην Αστυνομία ή στους μαγαζάτορες.

Μετά από έναν πολύ κακό χειμώνα σε βόρεια και νότια προάστια, έρχεται ο καταστροφικός νόμος που ορίζει ότι μετά από τρεις μηνύσεις όλα τα μαγαζιά θα σφραγίζονται……

Αυτό φαντάζει άδικο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκατοντάδες άτομα που εργάζονται να χάσουν μεροκάματα. Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 11.30 επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από το ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, το Boutique, το JOY, το Opus, το Micro ( Κύπρου) και από τουλάχιστον δέκα ακόμη μαγαζιά της Γλυφάδας μαζεύτηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας για να εκφράσουν την αντίρρησή τους και την αντίθεσή τους για την εφαρμογή αυτού του νόμου μέσα στο καλοκαίρι που προβλέπει τα μαγαζιά να κλείνουν 01.00 τα ξημερώματα τις καθημερινές και 02.00 τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα η εφαρμογή του νόμου δε θα γίνεται από τον δήμο αλλά από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα όπου θα γίνονται οι καταγγελίες που συνήθως είναι ανώνυμες και θέλουν μόνο το κακό των επιχειρήσεων. Ο Νίκος Καψάλης επιχειρηματίας του ( Απλα Ελληνικά) λέει χαρακτηριστικά στο Newspistol: ” Είναι λυπηρό όλο αυτό και προσπαθήσαμε με μια συγκέντρωση που κάναμε όλοι οι συνάδελφοι από τα μαγαζιά να περάσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι πέραν από ανταγωνισμούς ότι είναι άδικο να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος . Αυτό που ζητάμε είναι μια ελαστικότητα. Νομοταγείς πολίτες είμαστε, αλλά ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει και να χαλαρώσει το καλοκαίρι. Με όλα τα μαγαζιά εδώ στα νότια προάστια να δίνουν μάχη να κρατηθούν τον χειμώνα, θέλουμε το καλοκαίρι και να δίνουμε μεροκάματα στον κόσμο και να ανασάνουμε”.

Αναμένουμε την συνέχεια και το πως θα αντιδράσει και η αστυνομία που όλο αυτό το διάστημα συνεργάζεται άψογα με τους επιχειρηματίες….

ΠΗΓΗ:newspistol.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.