Ξεκινά η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα 3Β




Από σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, ξεκινά και επισήμως το εκλογικό – δικαστικό θρίλερ στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς το πρωί κατατέθηκε η αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών από την Ανεξάρτητη Κίνηση του δημάρχου, Σπύρου Πανά.

Χθες αναρτήθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου Βούλας τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως επικυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο, σύμφωνα με τα οποία η «Πόλη για να ζεις» του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προηγείται με 11.851 ψήφους, έναντι 11.839 ψήφων της Ανεξάρτητης Κίνησης του Σπύρου Πανά.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η ίδια η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων ξεκινά άμεσα (εντός της Τετάρτης ή την Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 ως 7 ημερών. Βάσει των ευρημάτων της επανακαταμέτρησης, θα κατατεθεί και η όποια ένσταση που θα πάρει το δρόμο των δικαστικών αιθουσών. Έστω κι αν η τελική δικαστική απόφαση καθυστερήσει, το ίδιο το αποτέλεσμα της καταμέτρησης είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο από πολιτική σκοπιά, τουλάχιστον στην περίπτωση που ανατρέψει το πρώτο αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε.
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων αφορούσε και τη σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν χθες στο δημαρχείο της Βούλας, με αφορμή και το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως ακούγεται, πλήθος ενστάσεων αναμένεται να κατατεθεί για λάθη στη σταυροδότηση. Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια διαδικασία το 2010 είχε ανατρέψει τη σειρά των δημοτικών συμβούλων.

ΠΗΓΗ:infonotia.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.