“Θα είμαστε παρόντες στους αγώνες που έρχονται”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Συνδημότισσες, συνδημότες
Δυστυχώς για μια ακόμα προεκλογική περίοδο γίναμε και στο δήμο μας μάρτυρες του ίδιου πληκτικού σκηνικού που για πολλές τετραετίες παρακολουθεί αδιάφορα η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών: Πληθώρα εγκαινίων σε ‘’έργα’’ που έγιναν ή θα γίνουν, μεταγραφές από παράταξη σε παράταξη χωρίς καμία ουσία και το κυριότερο χωρίς ηθικούς και ιδεολογικούς φραγμούς μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και προσωπικών συμφερόντων ή φιλοδοξιών, πληρωμένες καταχωρήσεις φροντισμένων φωτογραφιών στον τύπο για να αποκτήσουν ή να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους οι υποψήφιοι, συγκρότηση δημοτικών παρατάξεων από κομματικούς μηχανισμούς (κεντρικούς ή τοπικούς), όπως και από μηχανισμούς γνωστών οργανωμένων συμφερόντων, εμφάνιση νέων σωτήρων που υπόσχονται ότι θα σώσουν τον δήμο και πολλά άλλα παρόμοια φαινόμενα.
Σε κάθε περίπτωση αυτοί που λάμπουν δια της απουσίας τους και σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι οι ενεργοί δημότες. Οι δημότες εκείνοι που στηριγμένοι στην προσωπική τους αυτοπεποίθηση και στην δύναμη των κινημάτων και των αγώνων θα πρωτοστατήσουν στα δημοτικά δρώμενα χωρίς να έχουν ανάγκη από την στήριξη των μηχανισμών και από πληρωμένες καταχωρήσεις.
Με βάση αυτό το προεκλογικό σκηνικό οι δημότες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που πήραμε την πρωτοβουλία και συγκροτήσαμε τη Δημοτική Κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ, λέμε ευθέως στους συμπολίτες μας ότι δε θα πρέπει να περιμένουν τίποτε καινούργιο και στην επόμενη περίοδο. Ότι και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όποια σύνθεση κι αν έχει, θα επαναληφθούν για μια ακόμα τετραετία (ή μάλλον πενταετία με τον νέο νόμο) οι ίδιες ανιαρές και αδιάφορες για τους πολίτες συνεδριάσεις, που μέχρι τώρα γνωρίσαμε.
Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η ανάπτυξη αγώνων και δράσεων των πολιτών και των κινημάτων. Αγώνες που είναι ανάγκη όχι μόνο να αναπτυχθούν αλλά και να ενταθούν, γιατί τα προβλήματα, και τα τοπικά και τα γενικότερα – αποτέλεσμα της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που γνώρισε η χώρα μας μετά από τον πόλεμο- θα οξυνθούν πάρα πολύ. Και η δική μας παράταξη, με όσες δυνάμεις έχει , θα παλέψει για να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας σε αυτούς τους αγώνες. Άλλωστε η περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου είναι, κατά την εκτίμησή μας, η κύρια αιτία που δε μπορέσαμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με αρκετούς αγωνιστές συμπολίτες μας και να συγκροτήσουμε ένα πραγματικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, όπως είχαμε σχεδιάσει. Ένας ακόμα λόγος, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, είναι ότι το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που λειτουργήσαμε και μάλιστα σε συνθήκες αγωνιστικής ύφεσης δεν ήταν επαρκές για να διαμορφώσουμε ψηφοδέλτιο με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που προαναφέραμε.
Για τους λόγους αυτούς η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δε θα πάρει μέρος στις φετινές δημοτικές εκλογές. Όμως και το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, αλλά και το αμέσως μετά τις εκλογές διάστημα, τα μέλη μας και οι φίλοι της κίνησής μας θα είναι μπροστά στους αγώνες που πιστεύουμε- και θα κάνουμε ότι μπορούμε- για να υπάρξουν. Και κυρίως στον αγώνα να σώσουμε τη μοναδική σε ομορφιά και πλούσια σε ιστορικά μνημεία και βλάστηση παραλία μας που κινδυνεύει να περάσει στα χέρια των τοκογλύφων και των δανειστών.
Αν υπάρξει αυτή η αγωνιστική εξέλιξη είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί σε πολύ διαφορετικές συνθήκες και με όρους κινηματικούς, όπου οι διαδικασίες θα κινούνται πραγματικά ” από τα κάτω”. Εκεί η ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα έχει ισχυρή παρουσία.
Ραντεβού λοιπόν στους αγώνες που έρχονται.
Η γραμματεία της Κίνησης

Blog anatropikd.blogspot.gr Facebook Ανατροπή Κίνηση Δημοτων
Email [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.