Η διαμαρτυρία των Αλιμιωτών στο Υπουργείο Πολιτισμού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Σήμερα 10 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού μεταξύ της Επιτροπής κατοίκων για το Κτήμα Τραχώνων και του Διευθυντού του Υπουργού Πολιτισμού (ο Υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος απουσίαζε στην Αμερική). Έξω από το υπουργείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να εκδηλώσει την αγανάκτησή του. Η συνάντηση είχε κλειστεί από το γραφείο της βουλευτού Νάντιας Βαλαβάνη η οποία δεν παρέστει λόγω ανυπέρβλητου κολλήματος (απουσίαζε στο Στρασβούργο) ήταν παρούσα όμως η συνεργάτης της Ε. Καραστεφανή.  Στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου ήταν ο Δ/ντης Π. Καρακατσάνης και τα Διευθυντικά στελέχη του, οι κυρίες Ε. Γερούση, Β. Παπαγεωργίου και Μ. Καρατζά. Συμμετείχαν επίσης η βουλευτής Μ. Κανελλοπούλου, η βουλευτής Μ. Γιαννακάκη και εκ μέρους της Επιτροπής των κατοίκων, ο νομικός σύμβουλος Α. Θωμόπουλος, ο Οδ. Κορακίδης, ο Σ. Διαμαντής και ο Χ. Αδαμόπουλος. Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Αλίμου Θ. Ορφανός, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Τσαμπαρλής και ο εκπρόσωπος του «Άνω Κάτω Καλαμάκι» Δ. Κλαυδιανός και ο Θ. Δαλέζιος.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα διήρκεσε περίπου 90 λεπτά και δόθηκε αρκετός χρόνος να συμμετάσχουν όλοι στην συζήτηση.
Για το βασικό μας αίτημα που ήταν η ελεύθερη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο πολιτιστικό μνημείο του ιερού ναού των Εσοδίων της Θεοτόκου, ο Π. Καρακατσάνης επιφυλάχτηκε να απαντήσει για την βούληση του Υπουργού, παρά το γεγονός ότι με επιχειρήματα ανεπτύχθη η άποψη ότι με βάση το άρθρο 46 του νόμου 3028/2002 (αρχαιολογικός νόμος) ο Υπουργός σαφώς έχει το δικαίωμα έκδοσης σχετικής απόφασης. Μας ενημέρωσε ότι θα ζητήσει την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους προκειμένου να απαντήσει ο Υπουργός.
Έγινε εκτενής συζήτηση με τα στελέχη του Υπουργείου για θέματα κυρίως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που αφορούσε τόσο τον ναό όσο και την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου. Μας ενημέρωσαν ότι συντόμως θα ανακοινωθεί η οριοθέτηση και κήρυξη των αρχαιολογικών χώρων του Αλίμου, γεγονός που θα δρομολογήσει εξελίξεις για τις αρχαιότητες του δήμου.
Το αποτέλεσμα της συζήτησης δεν μας ικανοποίησε. Δεν απογοητευόμαστε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς όλες τις κατευθύνσεις με όλες μας τις δυνάμεις. Στα θετικά καταγράφουμε την δέσμευση του Π. Καρακατσάνη να δέχεται, οποτεδήποτε δίχως ραντεβού, τους εκπροσώπους της Επιτροπής των κατοίκων για θέματα που έχουν να κάνουν με τον Ναό και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Γραφείο Τύπου Επιτροπής κατοίκων Αλίμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.