3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου – Λεωνίδας Κωνσταντάρας!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε κλίμα φορτωμένο με αναμνήσεις και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, η τελετή απόδοσης της προσωνυμίας «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλίμου και το Σχολείο, άρχισε με τρισάγιο υπέρ του εκλιπόντα πρώην Δημοτικού Συμβούλου και τιμωμένου προσώπου, παρουσία της συζύγου του Γεωργίας Αδαμοπούλου- Κωνσταντάρακαι των δύο θυγατέρων του, Έφης και Ανέτας.

Η απόδοση της προσωνυμίας έγινε δυνατή μετά την έκδοση σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Παιδείας, έπειτα από έναν αγώνα του Δήμου που διήρκεσε από το 2005 μέχρι σήμερα και σε υλοποίηση αντίστοιχης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ο οποίος στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από τα χρόνια της συνεργασίας που και ο ίδιος είχε στην ίδια δημοτική παράταξη με τον Λεωνίδα Κωνσταντάρα και στην μεγάλη εκτίμηση που έτρεφε γι αυτόν.

Ήταν παρόντες οι δάσκαλοι του σχολείου, γονείς και βεβαίως οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν και με τραγούδια και απαγγελίες που είχαν προετοιμάσει με τους δασκάλους τους.

Ομιλητές από την σχολική κοινότητα ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Μπότσης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θεανώ Καρατζά, που αναφέρθηκαν κυρίως στα επιμέρους χαρακτηριστικά της εντιμότητας και του ήθους με τα οποία ήταν εφοδιασμένος ένας απλός άνθρωπος σαν τονΛεωνίδα Κωνσταντάρα, με βάση τα οποία ξεκίνησε έναν σπουδαίο αγώνα συμμετοχής και προσφοράς στα κοινά και κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο, έτσι ώστε να τιμάται σήμερα από όλους. Το παράδειγμά του είναι πρότυπο προς μίμηση από τους μαθητές και γενικά τους πολίτες.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι πρώην Δήμαρχοι από το 1982 μέχρι το 2002, περίοδο κατά την οποία δραστηριοποιήθηκε ο Λεωνίδας Κωνσταντάρας.

Ο Βασίλης Ξένος ο οποίος ως Δήμαρχος από το 1982 πρώτος τον κάλεσε να συμμετάσχει στα κοινά απευθύνθηκε κυρίως στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους κάλεσε να έχουν τον Λεωνίδα Κωνσταντάρα, ως πρότυπο πολίτη και να τον τιμούν έμπρακτα με παιδαγωγικές δραστηριότητες στο σχολείο, αλλά κυρίως με τις πράξεις και το ήθος ως διαρκή στάση ζωής.

Ο Αλέκος Αλούκος αναπόλησε τα χρόνια της συνεργασίας, όπου οΛεωνίδας Κωνσταντάρας ήταν σύμβουλός του επί θεμάτων παιδείας και παρέδωσαν σχεδόν δέκα σχολεία στην πόλη. Αναφέρθηκε επίσης, στη θλίψη που όπως του είχε εκμυστηρευθεί ο εκλιπών τον κατείχε, για το γεγονός ότι ο τοπικός σύλλογος Αμπελακίων είχε τότε εμποδίσει την κατασκευή του Τεχνικού Λυκείου της πόλης, με άσχημες αντιδράσεις, όπως και η επόμενη διοίκηση του Δήμου.

Εκ μέρους του Δήμου Αλίμου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Δόγκας, ως κεντρικός εισηγητής αναφέρθηκε στις σημαντικές περιόδους της ιστορίας της εκπαίδευσης του Αλίμου από το 1982 μέχρι και το 2002, που σφραγίστηκαν από την διαρκή παρουσία και τον αγώνα του Λεωνίδα Κωνσταντάρα. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ήθος και στην προσωπικότητά του στα οποία πέρα από το έργο οφείλεται η τιμητική διάκριση, στην εντιμότητα και γενναιότητα να υπερασπίζεται πάντοτε την αλήθεια και το δημόσιο όφελος και την αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους μαθητές, η οποία ήταν πάντοτε το κίνητρο των πράξεών του. Είπε επίσης, ότι είχε πολιτική ιδεολογία και ένταξη με τα οποία ήθελε αποκλειστικά να υπηρετεί τους ανθρώπους και όχι το αντίθετο και αυτό έκανε με τους Δημάρχους που συνεργάστηκε. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος και έδωσε ταυτότητα και περιεχόμενο στο αξίωμα. Προσέφερε τεράστιο έργο, αλλά ποτέ δεν προσπάθησε να το ιδιοποιηθεί γιατί πάντα προέτασσε το εμείς και ποτέ το εγώ. Τέλος, ο Δημήτρης Δόγκας είπε πως ο Λεωνίδας Κωνσταντάρας με την δράση του δημιούργησε σχολή για τον τρόπο με τον οποίο η Αυτοδιοίκηση οφείλει να διαχειρίζεται τα θέματα της παιδείας, με γνώση, ποιοτική και ολοκληρωτική αντιμετώπιση των προβλημάτων και ανυποχώρητη στάση μπροστά στο όφελος των μαθητών.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, εκ μέρους του Δήμουκαι του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέφερε στη σύζυγό του Γεωργία αναμνηστική πλακέτα μέσα σε κλίμα γενικής συγκίνησης. Αναμνηστική πλακέτα απένειμε και ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Μπότσης εκ μέρους του Σχολικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια δύο μαθητές μαζί με την κα. Κωνσταντάρα, απεκάλυψαν την νέα ταμπέλα του σχολείου, όπου πλέον αναγράφεται 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.