Στιγμιότυπα από την παρέλαση στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, στον Άλιμο.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη το πρωί, με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και συνεχίστηκαν με την Επιμνημόσυνη δέηση και τη κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Ηρώο της Πλατείας Καραϊσκάκης, παρουσία όλων των Αρχών της πόλης μας.
Συνολικά κατατέθηκαν 22 στεφάνια από Αρχές, συλλόγους, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις του Αλίμου, ενώ άλλοι 8 φορείς κατέθεσαν τα αντίστοιχα ποσά για κοινωφελής σκοπούς.
«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν αποτελεί μοναχά φάρο αγωνιστικής ενότητας. Αποτελεί ταυτόχρονα ιστορικό σημείο εθνικής συνειδητοποίησης.
Είναι μέγα ορόσημο! Είναι ο μεγαλύτερος ίσως σταθμός στην ιστορία όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά και των Βαλκανίων! Είναι σελίδα που αποπνέει τόλμη και εθνική υπερηφάνεια! Γιατί ο λαός σύσσωμος πήρε την ηρωική απόφαση να ξεσηκωθεί εναντίον της Οθωμανικής τυραννίας. Να διεκδικήσει με το αίμα του την Ελευθερία. Μια Ελευθερία που αποτελεί το γονιμοποιό υλικό της ψυχής του Έλληνα. Μια Ελευθερία που αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για να μεγαλουργήσει ξανά ο λαός μας.
Σε ένα κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου. Είναι μηνύματα διαχρονικά, που παραμένουν ανεξίτηλα μέσα στο χρόνο. Μηνύματα αληθινά και αιώνια. Μηνύματα Ελευθερίας, Ανεξαρτησίας, Δικαιοσύνης, Ισότητας, Ισονομίας. Οι Έλληνες αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι για θυσίες, αλλά απαιτούμε δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων προς το κράτος. Απαιτούμε, μέσα από τους αγώνες μας, κεντρικές πολιτικές επιλογές που θα ορθώνουν ανάστημα απέναντι στον σημερινό δυνάστη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση.
Ένας δρόμος δικαιοσύνης, ελπίδας, ελευθερίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σύσσωμοι καλούμαστε να προχωρήσουμε και σήμερα όπως και τότε και να υπερασπιστούμε την Ελευθερία της χώρας μας.
Οι εξαρτήσεις που υπογράφονται ερήμην μας δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να καθορίζουν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.
Γιατί το μέλλον αυτής της χώρας εξαρτάται από το μέλλον των ανθρώπων της. Το μέλλον όμως δεν το φτιάχνουν οι αδιάφοροι και οι άτολμοι. Δεν το φτιάχνουν οι βολεμένοι. Το φτιάχνουν αυτοί που σηκώνουν κεφάλι. Εκείνοι που αγωνίζονται με αυταπάρνηση. Οι παράτολμοι. Γι αυτό κι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, επιμένει για το παράτολμο και το υπερβατικό στοιχείο στην επανάσταση του 21 αφηγούμενος χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Εμείς αν δεν είμεθα τρελοί, δεν θα εκάναμεν την επανάσταση», τόνισε στον πανηγυρικό της ημέρας, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός.
Ολοκληρώνοντας δε την ομιλία του, ο δήμαρχος είπε: «Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ! Μας καλεί ως χριστιανοί να ακούσουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τις θεϊκές συμβουλές και παραινέσεις. Να αγαπήσουμε αληθινά το συνάνθρωπό μας, βάζοντας το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό. Μας καλεί, ως ελεύθεροι άνθρωποι, να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που με κάθε τρόπο εισβάλλουν στη ζωή μας και μας οδηγούν το δίχως άλλο στη κοινωνική αδιαφορία και την ηθική κατάπτωση. Μας καλεί να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν την πραγματική μας ελευθερία. Που θέλουν να μας κάνουν πνευματικούς ραγιάδες της σύγχρονης εποχής. Είναι καιρός να κάνουμε τη δική μας επανάσταση! Επανάσταση σε όλα τα επίπεδα. Επανάσταση ενάντια σε όλα όσα μας βασανίζουν και μας φοβίζουν. Οι Έλληνες του 1821 αγωνίστηκαν γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να εκβιάζονται.
Ήθελαν να πάψει να υπάρχει δυστυχία. Το πνεύμα της 25ης Μαρτίου ας γεμίσει τις ψυχές μας. Τα λόγια του ποιητή ας γίνουν φάρος κι οδηγός μας!
«Ξύπνα, καημένε μου ραγιά, Ξύπνα να δεις Ελευθεριά!».
Μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Ήπειρο και τη Ρούμελη, υπό τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων Σταυρούλας Μακρή και Λευτέρη Κορναράκη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην Οδό Δωδεκανήσου, η οποία συντονίσθηκε από τους καθηγητές φυσικής αγωγής του 5ου Γυμνασίου Αλίμου Κωνσταντίνο Πράσινο και του 4ου Λυκείου Αλίμου Μιχάλη Κεχαγιά.
Παρήλασαν συνολικά 11 φορείς, 8 δημοτικά σχολεία, 5 γυμνάσια και 6 λύκεια που λειτουργούν στη πόλη μας.
Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης παιάνιζε η μπάντα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.