Οι δράσεις του Συλλόγου ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Αττικής




 

(ilioupolitoday.gr)

Στις 22 Απριλίου 2013 στην φωτογραφική λέσχη Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Αττικής.

Στην συνέλευση μετά από συζήτηση για τους σκοπούς ,τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου εγκρίθηκε ,υπογράφτηκε και ορίσθηκε το προσωρινό ΔΣ. Η συνέλευση έκλεισε με τις ευχές όλων για καλή δύναμη στην συμπόρευση για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Στις 10 Μαίου 2013 στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου αποφασίσθηκαν οι αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ ως εξής
Πρόεδρος Τσιρταβή Αθανασία (Σούλα)
Αντιπρόεδρος Παπαγεωργίου Γιώργος
Γραμματέας Σπηλιώτου Άντα
Ταμίας Πανοπούλου Ντίνα
Μέλος Χόρτη Σταυρούλα
Στην συνεδρίαση συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του Συλλόγου για τους μήνες από Μάϊο έως Αύγουστο 2013
19 Μαίου Εξόρμηση στην Πεντέλη . Αναχώρηση από το Δημαρχείο Ηλιούπολης στις 8 το πρωί . Θα επισκεφθούμε το παλιό λατομείο Αλούλα το οποίο έχει μεταμορφωθεί από την γλύπτρια Νέλα Γκόλαντα σε ανοιχτό μουσείο λατομικής τέχνης σε ένα χώρο όπου φύση, αισθητική και μνήμη συμπλέκονται αξεδιάλυτα. Για να επισκεφθούμε την τοποθεσία Αλούλα θα πεζοπορήσουμε μιάμιση ώρα ,για όσους δεν περπατήσουν η προσέγγιση του χώρου θα γίνει με το πούλμαν. Μετά την περιήγηση μας σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο θα συναντηθούμε και θα ενημερωθούμε από την πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων για τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο 300 MW σε έκταση 3500 στρεμ.σε αναδασωτέα έκταση του Πεντελικού. Στην συνέχεια θα πάμε για μπάνιο- φαγητό στην παραλία του Μαραθώνα. Επιστροφή κατά τις 6 το απόγευμα.
25 Μαίου Συμμετοχή στην εκδήλωση στο Σύνταγμα στις 6μ.μ ενάντια στα μεταλλαγμένα και τις συνέπειες της παραγωγής των προϊόντων της εταιρείας MONSANTO .
2 Ιουνίου Πεζοπορία και φωτογράφηση στο Ρέμα της Πικροδάφνης .Στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου μας για την ημέρα του περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ενημερώνουμε τους κατοίκους για την προστασία και αξιοποίηση του Ρέματος.
7-8-9 Ιουνίου συμμετέχουμε στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της Εναλλακτικής Συνόδου των ευρωπαικών κινημάτων ALTER SUMMIT που θα πραγματοποιηθεί στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ .Με σύνθημα για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης συντονίζουμε τον αγώνα μας με τους αγώνες των λαών της Ευρώπης και του κόσμου.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.altersummit.eu/
22-23-24- Ιουνίου (Αγ. Πνεύματος ) Εξόρμηση στην Σύρο. Πεζοπορία και περιήγηση του νησιού.
30 Ιουνίου Θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό Ζάρακες στην Ν. Εύβοια . 1) Διαδρομή Θα περπατήσουμε στην ρεματιά της περιοχής , θα βοηθήσουμε στον εθελοντικό καθαρισμό της . 2)Διαδρομή θα πεζοπορήσουμε στο όρος Καθούμενο και θα καταλήξουμε στην παραλία Ζαράκων . Μετά το φαγητό θα μας προσφέρουν καφέ στο παλιό λιοτρίβι του οικισμού.
18-30 Ιουλίου Εναλλακτικές διακοπές στην Ικαρία
11-15 Αυγούστου Εκδρομή στην Goca της Σερβίας. Οι λάτρεις των χάλκινων πνευστών από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε ένα τρελό πανηγύρι και ξεφάντωμα.!!!
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα
Μαίρη Νταγιάντα 210 5224924-6957818001
Τσιρταβή Σούλα 6937372843

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.