“Με τις ευλογίες Ψυρρόπουλου οι εργασίες διασύνδεσης του ΚΥΤ με την επένδυση του Ελληνικού”




(Ρεπορτάζ του ilioupolipress.gr) Τις ανησυχίες τους εκφράζουν συλλογικότητες και παρατάξεις της πόλης, για τις εργασίες υπόγειων καλωδιώσεων, που γίνονται γύρω από το ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη και το θέμα σίγουρα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής.
Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα πρόσφατα σχετικά μας δημοσιεύματα!
Σκαλίζοντας το θέμα μάθαμε από πηγές μας στο Δημαρχείο, ότι η σημερινή διοίκηση του κ. Ψυρρόπουλου, έδωσε άδεια σε εργολάβο να εκτελέσει τομές σε οδούς στα όρια της πόλης με την Αργυρούποληόπου βρίσκεται το ΚΥΤ, ανατρέποντας με αυτόν τον τρόπο την πάγια τακτική της προηγούμενης διοίκησης, που με ρητή εντολή Χατζηδάκη αρνείτο να δώσει έγκριση.
Σύμφωνα με καταγγελίες συνδημοτών που μίλησαν με τον εργολάβο, πρόκειται για εργασίες διασύνδεσης του ΚΥΤ με την επένδυση του Ελληνικού.
Αν όλα αυτά είναι αληθή, πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία στο παρελθόν με τον δηκτικό τίτλο “Μια τρύπα στο νερό”, (που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ,) κατηγορούσε την διοίκηση Χατζηδάκη για το ΚΥΤ, στις αρχές του μακρινού 2020, ότι:
• “Φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων ως προς την διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της πόλης μας, όπως της οριστικής απομάκρυνσης του ΚΥΤ”.
• “Με έλλειψη στρατηγικής, με σκοτεινές συνεννοήσεις με τον ΑΔΜΗΕ, βασική επιδίωξη του οποίου είναι η αύξηση του ΚΥΤ, ο Δήμαρχος απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο και άρα από το λαό της Ηλιούπολης τις προθέσεις του”.
• “Συνδέεται με μια ευρύτερη στρατηγική που έχει σχέση με την αναβάθμιση του ΚΥΤ, την επένδυση στο Ελληνικό και τα σχέδια που υπάρχουν για την “αξιοποίηση» του βουνού”.

Και σήμερα τι γίνεται;
Πραγματοποιούνται, όπως φαίνεται, με τις ευλογίες και την έγκριση του κ. Ψυρρόπουλου, αυτά που τότε κατήγγειλε ως προθέσεις και πρακτικές των “προηγούμενων”…

Τέλος, με ενδιαφέρον θα περιμένουμε και την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού για το θέμα αυτό, που κάτι θα ξέρει για το θέμα, ενώ στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει σε επαναστατικές δηλώσεις κατά της επαύξησης του ΚΥΤ…

Συνέλευση «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης»: Να απαντήσει η δημοτική αρχή Ηλιούπολης για τα έργα της ΔΕΗ που ενέκρινε στο ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αφργυρούπολης



Τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι της περιοχής πέριξ των παράνομων και επιβλαβών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υπερηψυλής Τάσης έχουν αναστατωθεί σχετικά με τα έργα του ΑΔΜΗΕ. Έχει παρατηρηθεί εκσκαφή με καλωδιώσεις, η οποία προέρχεται από την περιοχή του Ελληνικού προς το ΚΥΤ 150/ 20 kV. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΥΤ έχει κατασκευαστεί παράνομα, κόντρα στη βούληση της τοπικής κοινωνίας με την προστασία των ΜΑΤ. Σχεδόν 20 χρόνια μετά τα παραπάνω γεγονότα και τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν παράνομο το έργο, δε θα ανεχτούμε καμία έμμεση ή άμεση ενέργεια που οδηγεί στη μονιμοποίηση ή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Μετά από την πρώτη συνάντηση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στις 21/4, θέτουμε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης την Παρασκευή 26/4 τα παρακάτω ερωτήματα:

Να απαντήσει η δημοτική αρχή Ηλιούπολης ξεκάθαρα και λεπτομερώς, ποιός είναι ο σκοπός των έργων και ποιό είναι το σκεπτικό πίσω από την έγκρισή του ενώ είχε «μπλοκαριστεί» από το Δήμο Ηλιούπολης εδώ και 2 χρόνια.

Επιπλέον, δε θα ανεχτούμε να πληρώσουν οι γειτονιές μας το τίμημα της ηλεκτροδότησης ή οποιασδήποτε άλλης επιβλαβούς δραστηριότητας ώστε να υποστηριχθεί η επένδυση του Ελληνικού.

Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους Δήμους Ηλιούπολης και Αργυρούπολης- Ελληνικού, ώστε να διεκδικηθούν έμπρακτα οι παρακάτω ομόφωνες αποφάσεις του κοινού τους Δημοτικού Συμβουλίου (14/12/22):

«Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, τηρώντας διαχρονικά αταλάντευτη θέση υπέρ της απομάκρυνσης του Κ.Υ.Τ. από την Β Ζώνη Υμηττού:

1) Εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία ΚΥΤ 400 kv, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

2) Ζητούν, για τους ίδιους λόγους, την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ των 150 kv.

3) Ζητούν επίσης την δενδροφύτευση του συνόλου του χώρου μετά την απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί και τη χρήση του ως δασικού χώρου.

4) Θεωρούν ότι το νέο Π.Δ. για το καθεστώς προστασίας του Υμηττού θα έπρεπε να είναι αυστηρότερο του προηγούμενου και ειδικότερα να μην επιτρέπει την λειτουργία ΚΥΤ.

5) Εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την μη εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ για την απομάκρυνση του υπάρχοντος ΚΥΤ 150 kv και την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.