Ηλιούπολη: Ζητούν εξηγήσεις από δημοτική αρχή για τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ




Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης – Ανακοίνωση:

Στους δρόμους γύρω από το ΚΥΤ Ηλιούπολης- Αργυρούπολης, τις τελευταίες βδομάδες εκτελούνται τα παρακάτω έργα της ΔΕΗ μετά από το «πράσινο φως» που της έδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης.

👉Μετά από κινητοποίηση κατοίκων της γειτονιάς και μελών της συνέλευσής μας, μάθαμε ότι πρόκειται για υπογειοποίηση γραμμών ηλεκτροδότησης (ή έτσι ισχυρίζεται η εταιρία) που ξεκινούν από το Ελληνικό με κατεύθυνση προς τις παράνομες και επιβλαβείς για τις ζωές μας και για τον Υμηττό εγκαταστάσεις του Κέντρου Υπερψηλής Τάσης.

👉Παρά το γεγονός ότι η Πολεοδομία Ηλιούπολης εξασφάλισε υπεύθυνη δήλωση από την Εταιρεία ότι τα έργα δεν σχετίζονται με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η πρότερη εμπειρία μας έχει δείξει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Άλλωστε, οποιοδήποτε έργο σε σχέση με το ΚΥΤ σημαίνει έμμεσα ή άμεσα βήμα προς τη μονιμοποίησή του και αναβάθμισή του.



👉Η Εταιρεία καταθέτει συνεχείς αιτήσεις για αδειοδότηση από το 2022, οι οποίες απορρίπτονται από το Δήμο Ηλιούπολης μέχρι σήμερα για προφανείς λόγους. Παρ’ όλα αυτά η νέα δημοτική αρχή επέτρεψε να κατασκευαστεί το τελευταίο κομμάτι του έργου περνώντας από τις γειτονιές μας.

🚧Το ίδιο συνέβη τον Σεπτέμβρη του 2023 στο ΚΥΤ Αγ. Δημητρίου στον Ασύρματο, όπου οι κάτοικοι σταμάτησαν με παρέμβασή τους τα έργα, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να επιβαρυνθούν οι γειτονιές τους και η υγεία τους για να ηλεκτροδοτηθεί το «γλέντι» τους στο Ελληνικό.

📢Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το γεγονός να περάσει απαρατήρητο, ως ελάχιστο σεβασμό στους επί 22 χρόνια αγώνες των κατοίκων για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από την περιοχή και τον Υμηττό.

👉Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας από τις δημοτικές αρχές, οι οποίες υποσχόμενες ότι θα τη στηρίξουν για το συγκεκριμένο θέμα, να «παίζουν» πίσω από την πλάτη μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Άμεση διακοπή των εργασιών έστω και τώρα μέχρι να διελευκανθεί ο ακριβής σκοπός του έργου.

2. Να δοθούν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή της Ηλιούπολης για την αδειοδότηση του έργου, ενώ εδώ και 2 χρόνια απορρίπτονταν οι αιτήσεις.

3. Να δοθούν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης- Ελληνικού σχετικά με την άμεση αδειοδότηση των έργων στην περιοχή της.

4. Την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ από τις γειτονιές μας και από τον Υμηττό.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Σε Συνέλευση την Κυριακή 21/4 στις 18:30, στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Θράκης & Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη (στροφή 237).

Συνέλευση «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.