Έρχονται λουκέτα και απολύσεις στο δήμο Ηλιούπολης




“Στα κάγκελα” οι εργαζόμενοι με απεργίες και αποχή –

Ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν περίπου 100 εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα και άλλες υπηρεσίες του δήμου Ηλιούπολης (σ.σ. πολλοί από αυτούς στην καθαριότητα), εξαιτίας όσων απορρέουν από το περίφημο Πολυνομοσχέδιο Στουρνάρα.
Τα νέα μέτρα, προβλέπουν μεταξύ άλλων, απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Θεοδώρα Καραγιαννίδου.

Οι πρώτοι που φαίνεται να κινδυνεύουν άμεσα είναι οι εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) και αυτό εξαιτίας της έλλειψης Οργανογράμματος. Εφόσον δεν έχει γίνει η σύνταξη και η έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΑΟΔΗΛ με Οργανόγραμμα και δεν υφίστανται οργανικές θέσεις, οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυση.

Την ίδια στιγμή, το σωματείο υποστηρίζει ότι η έλλειψη προσωπικού φαίνεται να λειτουργεί σαν «Δούρειος Ίππος» για την παράδοση σε ιδιώτες, ΜΚΟ ακόμη και πολυεθνικές εταιρίες, υπηρεσιών του δήμου Ηλιούπολης, όπως η καθαριότητα αλλά και οι παιδικοί σταθμοί.

Η πρόεδρος του Σωματείου Θεοδώρα Καραγιαννίδου
Συγκεκριμένα, το σωματείο καταγγέλλει ότι υπάρχει μεθοδευμένη απαξίωση του δήμου και των υπαλλήλων του, ώστε να περάσουν ευκολότερα ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί και το πράσινο, σε ιδιώτες, ΜΚΟ και πολυεθνικές εταιρίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “στόχος της δημοτικής αρχής είναι η κλιμακούμενη ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου”.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, αποφάσισε 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και αποχή από τα καθήκοντά του το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου, ενώ ζήτησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το απόγευμα της Παρασκευής, με αίτημα να μην υπογραφεί καμία πράξη απόλυσης.

(http://neatisilioupolis.blogspot.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.