Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης: “οι εργαζόμενοι λένε ψέματα”




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

Ομοψυχία χρειαζόμαστε
Όχι ψέματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες 
(απάντηση στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων)

Η χώρα περνάει μια γενικευμένη οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση. Σ΄ αυτές τις συνθήκες απαιτείται ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. Ο Δήμος κινούμενος σ’ αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία, έχει την υποχρέωση να ενώσει τους πολίτες, να αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξή τους, και να δημιουργήσει ένα  πλέγμα κοινωνικής άμυνας όλων των δημοτών απέναντι στη δύσκολη συγκυρία.
Αυτό μπορεί να το πετύχει όταν υπάρχει ενότητα στόχων και δράσεων και με τους εργαζόμενους στο Δήμο. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ακολουθεί την πιο ακραία διχαστική πολιτική, προωθώντας τυφλά μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Προσπαθεί  να ταυτίσει την Δημοτική Αρχή με την κυβέρνηση, ώστε να διχάσει για μια ακόμα φορά τον Ηλιουπολίτικο λαό, και προφανώς να εκτελέσει τις εντολές των κομματικών επιτελείων που βρίσκονται πίσω απ’  αυτή.
Για να πετύχει τον σκοπό της διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια και την πραγματικότητα για τον Δήμο Ηλιούπολης.

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναφέρει κλείσιμο (συγχωνεύσεις) ΚΑΠΗ.
  • Ταυτίζει δηλαδή τη συγχώνευση με το κλείσιμο, διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια, αφού η συγχώνευση δύο ΚΑΠΗ δημιούργησε ένα από τα καλύτερα-πρότυπα  Κέντρα Κοινωνικής αλληλεγγύης, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, στην περιοχή του Αγίου Κων /νου, και έπονται άλλα δύο του ίδιου επιπέδου, στην Αγία Μαρίνα και στην Κάτω Ηλιούπολη.
  • Αναφέρει ότι αυτοκίνητα της καθαριότητας κλείνονται στο γκαράζ για λίγα ευρώ.
  • Όχι μόνο υποτιμά και προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο, για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών, αλλά και ψεύδεται κατάφωρα, αφού γνωρίζει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα χρημάτων για τη λειτουργία του Δήμου και των συνεργείων, και ότι αυτή η Δημοτική Αρχή οργάνωσε και λειτουργεί ένα από τα καλύτερα, σε σχέση με άλλους Δήμους, τεχνικά συνεργεία, για την επισκευή των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μένουν μέσα, αλλά επιπλέον να έχει ήδη εξοικονομήσει από αυτό ο Δήμος πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.
  • Ισχυρίζεται ότι μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων.
  • Ψεύδεται και πάλι, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η πληρωμή των καθαριστριών δεν εξαρτάται από το Δήμο αλλά από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), που εκταμιεύει τα χρήματα, άρα οποιαδήποτε καθυστέρηση αφορά το ΕΙΝ και όχι το Δήμο. Όσο δε για τις ΜΚΟ, ποτέ ο Δήμος δεν πλήρωνε ούτε και πληρώνει εργαζόμενους από ΜΚΟ.
  • Αναφέρει ότι υπάρχει προβληματική λειτουργία των σχολείων, αφού δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για τα στοιχειώδη.
  • Σαφώς υπάρχει πρόβλημα με τις επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών, όμως αποκρύπτει σκόπιμα (παρά το ότι έχει αναγνωριστεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις), ότι για πρώτη φορά στο δήμο μας οι Σχολικές Επιτροπές είναι οικονομικά υγιείς, ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα βασικό πρόβλημα, ότι εξασφαλίστηκε η θέρμανση σε όλα, και ότι υλοποιείται ένα σημαντικό πρόγραμμα συντήρησης των σχολικών κτηρίων.

Τα ψέματα όμως του Σωματείου δεν σταματούν εδώ. Αναφέρει ότι το Δ.Σ. του ΚΑΦΑΔΗΛ προσπάθησε να περάσει την σύμπραξη του Νομικού Προσώπου με ιδιωτική εταιρία, για να προσλάβει προσωπικό, και να πάρει όλα τα παιδιά των εργαζομένων που έκαναν αίτηση στους παιδικούς σταθμούς, προσθέτοντας διάφορες κατηγορίες για απολύσεις, μη προσλήψεις κ.λπ.

  • Πρώτο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι η Διοίκηση του Δήμου απέλυσε συμβασιούχους. Η Διοίκηση του Δήμου δεν απέλυσε κανένα συμβασιούχο. Έληξαν απλώς οι συμβάσεις τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Δήμοι, που με παράνομο τρόπο επέκτειναν τις συμβάσεις, έχουν οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία πληρωμής των υπαλλήλων.
  • Δεύτερο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην ορκωμοσία 12 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ στους παιδικούς σταθμούς και δεν έκανε 55 προσλήψεις στο Δήμο. Πρόκειται για ασύστολη συκοφαντία. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι Δήμοι δεν διορίζουν προσωπικό, αν δεν υπάρχει έγκριση από το Κράτος και το αντίστοιχο Υπουργείο, και τέτοια δεν υπάρχει. Εκτός βεβαίως εάν αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στο Δήμο μας.
  •  Τρίτο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι η Δημοτική Αρχή υλοποίησε τις εφεδρείες μαζί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων. Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η Δημοτική Αρχή, με την πολιτική που ακολούθησε, έσωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των οργανικών θέσεων του Δήμου, και αυτό δηλώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Τέταρτο ψέμα, η δήθεν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης στο ΚΑΦΑΔΗΛ. Η αλήθεια είναι ότι για να πάρουμε όλα τα παιδιά των εργαζομένων που έκαναν αίτηση στο Δήμο χρειαζόμαστε ακόμα 25 άτομα επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Το Υπουργείο Εσωτερικών μάς ενέκρινε δυστυχώς μόνο 8 άτομα. Έτσι λοιπόν μέσω της κοινωνικοσυνεταιριστικής  επιχείρησης του ν. 4019/2011, (η οποία βεβαίως δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση), θα πάρουμε τα υπόλοιπα, με δαπάνες του Δήμου και με την πλήρη εξασφάλιση όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση. Να σημειώσουμε δε, ότι το 50% των παιδιών που είναι σήμερα στους παιδικούς σταθμούς  του Δήμου δεν καταβάλουν τροφεία, φιλοξενούνται δηλαδή δωρεάν, βάσει των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που έχουμε θεσπίσει.

 

Ενώ λοιπόν ο Δήμος προσπαθεί να βρει τρόπους να πάρει όλα τα παιδιά των εργαζομένων που έκαναν αίτηση στους παιδικούς σταθμούς, η Πρόεδρος του Σωματείου και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με παράνομο, απαράδεκτο και προσβλητικό για τους θεσμούς του Δήμου τρόπο, εξαπολύοντας ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς, διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου. Ας τους κρίνουν οι πολίτες. Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται , είναι βία. Είχαν κάθε δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση του Δ.Σ. με κάθε νόμιμο τρόπο. Τώρα βέβαια το τι σχέση έχουν οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια με τους παιδικούς σταθμούς, είναι ένα ερώτημα στο οποίο ούτε ο Μάρξ δεν θα μπορούσε να απαντήσει.

Η ανακοίνωση του Σωματείου κλείνει με έναν ακόμη ψευδέστατο ισχυρισμό.
Αναφέρει ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με απεργοσπαστικό μηχανισμό, κατά τις ημέρες της απεργίας, να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα. Είναι φανερό ότι ανακαλύπτουν εχθρούς και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Τι έκανε στη πραγματικότητα η Δημοτική Αρχή: Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία, λόγω της συσσώρευσης των απορριμμάτων, ανέπτυξε σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μεγάλες σκάφες και pressconteiners -όλα ιδιοκτησίας του Δήμου-, για την απόθεση των απορριμμάτων κατά τις ημέρες της απεργίας. Η συνεργασία με ιδιώτη, για να αναπτύξει και αυτός σε καίρια σημεία της πόλης (σχολεία, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς κ.λπ.) αντίστοιχες σκάφες, δεν έγινε, διότι με βάση το νόμο ο ιδιώτης είχε άδεια μόνο για ογκώδη αντικείμενα. Αυτές τις κινήσεις το Σωματείο τις θεωρεί απεργοσπαστικό μηχανισμό και ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Ας τους κρίνει και πάλι ο κόσμος.

Γνωρίζουμε βεβαίως την πολιτική που ακολουθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου. Είναι πολιτική καταστροφολογίας και κινδυνολογίας, για δήθεν έλλειψη χρημάτων, κλείσιμο δομών, μη καταβολή των μισθών κτλ. Εικόνα, που υπάρχει σε άλλους Δήμους, όχι όμως στον Δήμο Ηλιούπολης, κάτι που όπως φαίνεται στενοχωρεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου, αφού δεν συνηγορεί στα κομματικά συμφέροντα που επιδιώκει.  Είναι επίσης έκδηλη η αγωνία του Σωματείου, να επιτεθεί προσωπικά στον Δήμαρχο Ηλιούπολης, σε όλα τα σημεία της ανακοίνωσης. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει, γιατί:

  • o Δήμος Ηλιούπολης είναι οικονομικά υγιής, κάτι που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τα αδιάψευστα οικονομικά μεγέθη, αλλά και από έγκριτα δημοσιεύματα (βλ. εφημερίδα Καθημερινή Κυριακή 23/9/12)
  • πληρώνει κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων,
  • συντηρεί, αναβαθμίζει και δημιουργεί νέες δομές και υποδομές,
  • έχει το καλύτερο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα,
  • παρά τις περικοπές των επιχορηγήσεων που αγγίζουν το 60% , για πρώτη φορά στην ιστορία του (αν εξαιρεθούν τα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων που παρέλαβε) παρουσιάζει θετικό ισολογισμό,
  • αναπτύσσει και υλοποιεί ένα σημαντικό τεχνικό πρόγραμμα, που είναι εμφανές σε όλη την πόλη,
  • έχει αποπληρώσει ένα μεγάλο αριθμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου και πρόσφατα «έριξε» πάνω από 600.000€ για αποπληρωμή χρεών στην αγορά.

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου να εγκαταλείψουν τη στείρα αντιπολίτευση, που δεν οδηγεί πουθενά, και να συνεργαστούν με τη Διοίκηση του Δήμου, για να αντιμετωπίσουμε μαζί ενωμένοι τις δυσκολίες που υφίσταται ο Ηλιουπολίτικος λαός, και να μειώσουμε όσο μπορούμε τις επιπτώσεις από την απαράδεκτη περικοπή των πόρων και την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών από την Κυβέρνηση.

8/11/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.