Μουσικό σεμινάριο του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου




Το Δημοτικό Ωδείο Αγ. Δημητρίου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου (29 Μαρτίου), με ένα ολοήμερο μουσικό «σεμινάριο», με τρεις ξεχωριστές δράσεις και υποδέχεται  μαθητές Δημοτικών Σχολείων αλλά και όσους ενδιαφέρονται, να μυηθούν στη μαγεία του.

Οι εκδηλώσεις, διάρκειας 40 λεπτών για τους μαθητές του 2ου, του  5ου και του 15ου Δημοτικών Σχολείων (που έχουν δηλώσει συμμετοχή), σε ομάδες μέχρι 50 ατόμων, θα γίνουν τις παρακάτω ώρες:

1η: Από τις  09:00π.μ. – 9:45 π.μ.

2η: Από τις 11:00 π.μ. – 11:45 π.μ.



3η: Από τις 12:00μ.μ.  – 12:45 μ.μ.

Επίσης, το απόγευμα, στις 18:30μ.μ. θα δοθεί συναυλία Μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου, στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου που θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου, περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «20 και μια ερωτήσεις σχετικά με το πιάνο και τη μουσική», από τον  Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Δημήτρη Παπαθεοδώρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν απορίες τους, για το πιάνο και τη μουσική.

*  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου

Η  29η Μαρτίου -88η μέρα του χρόνου, όσα είναι και τα πλήκτρα του πιάνου- έχει καθιερωθεί, από το 2015,  ως Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου. Στόχος της είναι να αναδειχθεί η ομορφιά και η πολιτιστική αξία, ενός από τα πιο αγαπημένα μουσικά όργανα. Συγχρόνως, όμως,  είναι μια ευκαιρία για την προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης και της προσβασιμότητας σε αυτή, ενθαρρύνοντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να μάθουν και να εκτιμήσουν την τέχνη του πιάνου. Σε όλο τον κόσμο, αυτή την ημέρα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες πιανίστες, διοργανώνουν αφιερώματα,  εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναυλίες και δράσεις για να τιμήσουν με σκοπό να φέρουν το αγαπημένο τους μουσικό όργανο πιο κοντά στους πολίτες .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.