Λεωφόρος Αμφιθέας: Έβαλαν τη στάση πάνω στην ειδική λωρίδα για τους τυφλούς!




Δεκάδες αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η εικόνα από το πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμφιθέας, στο Παλαιό Φάληρο, με την στάση των λεωφορείων να έχει τοποθετηθεί πάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών. Για γέλια και για κλάματα!

“Αφαίρεσαν/κατεστρεψαν πολλα δένδρα σ’αυτη την ανακαίνιση των πεζοδρομειων. Κάποια τα σώσαμε. Τώρα έχουν γίνει θέσεις στάθμευσης και πιστευω επικίνδυνα για τους πεζους για ότι ήδη έχουν αρχίσει και βουλιάζουν. Δυστυχώς κακοτεχνίες χωρίς μελέτη.”

Πηγή φωτό: Παλαιό Φάληρο

“Καταρχήν είστε όλοι γκρινιάρηδες !!Περπατάει ο πολίτης ΑμεΑ με χωρίς όραση και κάποια στιγμή καταλαβαίνει ότι θέλει να καθίσει !!Ορίστε το κάθισμα είναι στα πόδια του!”

“Σε πολλά σημεία είναι τόσο μεγάλη η κλήση του πεζοδρομίου που αναγκάζεσαι να κατέβεις στο δρόμο για να μη γλιστρήσεις. Όταν έχεις και καροτσάκι..!!!!”



“Βλακεία με περικεφαλαία”

“Επίβλεψη, μελέτη=άγνωστες λεξεις”

“Ο εργολάβος δεν είδα ποτέ να κάνει συμπύκνωση του εδάφους πριν την τοποθέτηση των κυβόλιθων. Είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσουν καθιζήσεις και αστοχίες!!!
Επίβλεψη επιτόπου υπάρχει?”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Λεωφόρος Αμφιθέας: Έβαλαν τη στάση πάνω στην ειδική λωρίδα για τους τυφλούς!

  • 29/03/2024 at 9:44 μμ
    Permalink

    Διάβασα ότι κατ΄έστρεψαν πολλά δέντρα. Από πού; Από τα πεζοδρόμια ή από τα “δεντροδρόμια”. Υπάρχουν από δέντρα μέχρι και φραγκοσυκιές φυτεμένες από ανεγκέφα΄λους (όποιος ενδιαφέρεται να του πω που βρίσκονται). Μόνο χώρο για τους πεζούς δεν έχουν.

    Απαντήστε
    • 02/04/2024 at 1:08 μμ
      Permalink

      Ευτυχώς που κάποιος το επισημαίνει γιατί μας τα έχουν ζαλίσει με τα δένδρα. Γιατί πρέπει να είναι πάνω στο πεζοδρόμιο τα δένδρα και όχι ακριβώς μεταξύ οδοστρώματος και πεζοδρομίου; ΄Ίσα ίσα, έτσι θα δημιουργούσαν και μία φυσική οριοθέτηση στη στάθμευση.

      Άλλωστε, ο νόμος λέει ότι για να έχει ένα πεζοδρόμιο δένδρο, θα πρέπει το πλάτος του να είναι μεγαλύτερο από 1,5 μέτρο ώστε να επιτρέπεται η όδευση πεζών και αναπηρικών αμαξιδίων. Χώρια που δεν τα κλαδεύουν ποτέ και αναγκάζεσαι να σκύβεις για να περάσεις, ούτε καθαρίζουν κάτω στο χώμα τα αγριόχορτα και ειδικά τις τσουκνίδες που είναι άφθονες στο Παλαιό Φάληρο – κάθε δένδρο έχει και την τσουκνίδα του, περνάς από δίπλα και σταυροκοπιέσαι να μην την ακουμπήσεις.

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.