Ταρακουνήθηκε η Αττική από σεισμό στην Αργολίδα




Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χλμ. βορειανατολικά του Λεωνιδίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14.5 χλμ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 07:20 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 101 χλμ. ΝΔ των Αθηνών.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλοι δύο σεισμοί στην ίδια περιοχή. Το μέγεθός τους ήταν 3,3 και 3,1 Ρίχτερ αντίστοιχα. Και οι δύο είχαν εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια περιοχή που δεν φημίζεται για την έντονη σεισμικότητα είχαμε τέσσερις σεισμούς μέχρι 3,5 Ρίχτερ. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν είναι προσεισμός. Είναι μια περιοχή που έχει μικρή σεισμικότητα. Δεν έχουμε ιστορικό μεγάλων επιφανειακών σεισμών. Μέσα στον Αργολικό δεν έχει μεγάλα ρηγματα αλλά έχει μεγάλο ρήγμα προς την πλευρά του Λεωνιδίου που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Στην ερώτηση αν μπορεί να ενεργοποιηθεί τις μεγαλύτερες δομές που είναι νοτιότερα απάντησε ότι «δεν είναι τόσο μεγάλος σεισμός ώστε να υπάρξει κάτι τέτοιο αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο».



«Γενικά θεωρείται ήσυχη περιοχή αλλά στο παρελθόν έχει δώσει γεγονότα» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής στο Γεωδυναμικό Βασίλης Καραστάθης ο οποίος απέδωσε την αίσθηση που προκάλεσε ο σεισμός στην Αττική στο γεγονός ότι συνέβη σε μια ώρα χωρίς δραστηριότητες στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.