Ανδρέας Κονδύλης: Εξορθολογισμός στην κατανομή των κονδυλίων της Περιφέρειας




Στη συνάντηση που είχε με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, μαζί με τους άλλους δημάρχους του Νότιου τομέα, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Κονδύλης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτης (14/12). Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Δήμαρχος Αλίμου:

“Θα έρθει και στον δήμο μας ο νέος Περιφερειάρχης και πιθανότατα μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο να γίνει μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Άλιμο. Οι προτεραιότητες που βάζει η Περιφέρεια είναι στη σωστή κατεύθυνση, πρέπει να δοθεί μία λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων γιατί καθόμαστε πάνω σε μία ωρολογιακή βόμβα και αυτό απαιτεί και τη συμμετοχή των πολιτών. Επίσης στην Πολιτική Προστασία και στα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα και πρέπει να επισημάνουμε ότι η Περιφέρεια, οφείλει να συνεχίσει και να αποπερατώσει το έργο στην οδό Κανάρη. Και βεβαίως ο εξορθολογισμός στη διαδικασία για την κατανομή των κονδυλίων της Περιφέρειας για τα έργα στους δήμους, είναι επίσης μία σωστή πρωτοβουλία διότι δεν είναι δυνατόν τα χρήματα που έχει για να διαθέσει στους δήμους για να γίνουν έργα για τους πολίτες να κατανέμονται με τρόπο που δεν εξηγείται ή που είναι αδιαφανής, πρέπει να ξέρουμε τι διαθέτει σε κάθε δήμο, με ποια αναλογία και ποιο κριτήριο, όχι με κριτήριο ποιος είναι φίλος ή εχθρός ή συμπαθών ή αντιπαθών.

Επίσης είναι θετικό αυτό που μας είπε ο Περιφερειάρχης ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και είχε θετική ανταπόκριση να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την ταχύτητα της εκτέλεσης των έργων και ειδικά των έργων που έχουν να κάνουν με την Πολιτική Προστασία. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνεται μία φυσική καταστροφή και να βρίσκουμε κάθε φορά εξιλαστήριο θύμα τον Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη για ευθύνες που δεν είναι δικές τους.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.