“Ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαιού Φαλήρου να σταματήσει να κρύβεται”




(Της Χριστίνας Μαυρομμάτη, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Π. Φαλήρου)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή.

Στις 8 Νοέμβρη δόθηκε μία πρώτη απάντηση από εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους που είπαν ένα βροντερό όχι απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.



Τώρα ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασιστικά επιβάλλεται να τους σταματήσουμε!

Πόσο θα αντέξουμε; Για ποια «φορολογική δικαιοσύνη» μιλάει η κυβέρνηση, όταν φέρνει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και εμάς τους αυτοαπασχολούμενους μας επιβαρύνει με νέους φόρους; Όταν η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί κυνικά ότι τις πολυεθνικές δεν μπορούν να τις ελέγξουν ούτε ως προς τις αυξήσεις των τιμών, που μας έχουν τσακίσει ούτε ως προς τη φορολόγηση των απίστευτων κερδών που καταγράφουν; Είναι προκλητικό να απευθύνονται σε εμάς τους επαγγελματίες ως «φοροφυγάδες», όταν όλες οι κυβερνήσεις νομοθέτησαν την νόμιμη «φοροδιαφυγή» των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που συμβάλλουν μόλις στο 5% των εσόδων του κράτους, των εφοπλιστών που απολαμβάνουν τη μία φοροαπαλλαγή πίσω από την άλλη!
Χορτάσαμε «φορολογική δικαιοσύνη»! Ήρθε η ώρα να πούμε «φτάνει πια»! Πληρώνουμε ήδη βαριά φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ και τους έμμεσους φόρους στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί!
Εδώ μιλάμε για την επιβίωση μας.

Δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε. Ο καθένας μόνος του δε μπορεί να αντιμετωπίσει τη φορολογία, χρειάζεται να απαντήσουμε συλλογικά. Όλοι οι επαγγελματίες μια γροθιά. Και με τον αγώνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, σαν του δικού μας συλλόγου, που με τη στάση τους καλλιεργούν την αναμονή, ότι κάτι θα γίνει, ότι κάποιοι θα εξαιρεθούν. Έχουμε πια πείρα, δε θα μας διασπάσουν, δε θα μείνουμε κλεισμένοι στα μαγαζιά μας μέχρι να «γονατίσουμε».

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι έμποροι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες, πληρώνουμε την ίδια άδικη φορολογία και με τον αποφασιστικό, ενιαίο αγώνα μας αυτό το νομοσχέδιο θα αποσυρθεί.
Στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε με την ΟΒΣΑ, Εμπορικούς Συλλόγους, Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11.30 πμ και στην πορεία στο υπουργείο οικονομικών.

Κι εδώ στο Π. Φάληρο συμμετέχουμε μαζικά. Ο Εμπορικός Σύλλογος να πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση, έστω και τώρα, να σταματήσει να κρύβεται. Να μπει μπροστά στην ενημέρωση, στη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής, στην οργάνωση αγωνιστικής απάντησης απέναντι στη νέα φοροεπιδρομή.

Να απαιτήσουμε:

-Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.