6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης: “Βιώνουμε μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας”




Kλειστό παραμένει το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, γιατί ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν κατέβαλε στους ιδιοκτήτες τη συμφωνηθείσα δόση από τις αρχές Ιουνίου. Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου επισημαίνουν ότι πρέπει να ανοίξει γιατί είναι το μοναδικό νηπιαγωγείο στην πόλη, το οποίο δέχεται και υποστηρίζει μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή τους:

“Το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης εδώ και 34 χρόνια, αποτελεί πυλώνα της δημόσιας Προσχολικής Αγωγής στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με πλούσιο παιδαγωγικό, εποπτικό και τεχνολογικό υλικό, που εξασφαλίστηκε τόσο με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου, όσο και με την ανιδιοτελή και διαχρονική προσφορά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες με κεντρική θέρμανση, κουζίνα που εξυπηρετεί πλήρως τις καθημερινές ανάγκες των μαθητών και άνετο αύλειο χώρο δύο επιπέδων με πλούσια βλάστηση και σύγχρονα παιχνίδια αυλής.

Και όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, από τη στιγμή που με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, πολλά Νηπιαγωγεία του Δήμου μας στεγάζουν παραρτήματά τους σε αίθουσες προκάτ.

​Εκτός από τα κτηριακά οφέλη της σχολικής μας μονάδας, αυτό που αξίζει να ληφθεί υπόψιν είναι ότι στο 6ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στον Δήμο μας Τμήμα ένταξης, το οποίο δέχεται και υποστηρίζει μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο ως προς τη συγκοινωνία, διευκολύνοντας έτσι την μετακίνηση των μαθητών, ιδίως αυτών του Τμήματος Ένταξης που μπορεί να κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, είναι ένα σχολείο που διαθέτει προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, αφού εκτός από τους νηπιαγωγούς γενικής και ειδικής αγωγής, την εκπαιδευτικό των αγγλικών, εργάζονται στο χώρο ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.



​Με το κλείσιμο του σχολείου έχουν δημιουργηθεί πολλαπλά προβλήματα τα οποία πλήττουν τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό. Αρχικά, δόθηκε ως έκτακτη λύση η μεταστέγαση των τμημάτων σε δύο διαφορετικές κτιριακές εγκαταστάσεις και μάλιστα σε αίθουσες προκάτ, ιδιαιτέρως μικρές για να καλύψουν τις ανάγκες των 50 εγγεγραμμένων νηπίων. Να προστεθεί σε αυτό, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για ξεχωριστή αίθουσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Ένταξης. Ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός του σχολείου δημιουργεί αδυναμία στην υποστήριξη όλων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από την ειδική παιδαγωγό, καθώς όπως είναι αυτονόητο δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα και στα δύο κτίρια. Επιπλέον, οι μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη παρέμβαση από την ειδική παιδαγωγό που τους ανατέθηκε, καθώς βρίσκονται σε διαφορετικά τμήματα.

​Κλείνοντας, η απόσταση των δύο προσωρινών νέων κτιριακών εγκαταστάσεων από το 6ο Νηπιαγωγείο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών από και προς αυτές, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με λεωφορείο του Δήμου.

Η σχολική μας μονάδα υπολειτουργεί. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μετέωροι και βιώνουμε μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Γίνεται λοιπόν σαφής η αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες από τους αρμόδιους για την επαναλειτουργία του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.