Σε ζωντανή μετάδοση η ηλεκτρική καταιγίδα στο Δήμο Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης (VIDEO)




Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο γεγονός βρέθηκε αντιμέτωπη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όταν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (26/8/2023) στο χρονικό διάστημα μεταξύ 05.30 και 06.45, η περιοχή δέχθηκε περισσότερους από 270 κεραυνούς. Το φαινόμενο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως ηλεκτρική καταιγίδα ή ξηρή καταιγίδα, καθώς υπάρχει μικρή ή καθόλου βροχόπτωση.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σχεδόν ταυτόχρονα, πυρκαγιές σε έξι διαφορετικά πευκόφυτα σημεία με τις μεγαλύτερες εστίες να βρίσκονται στην περιοχή του Πευκωτού και τον λόφο Μπαράκου, στη Βούλα και στη Βάρη αντίστοιχα.
Άμεσα, το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, μέσω του εναέριου συστήματος επιτήρησης, έδωσε αναφορά περιοχής στις 05:40, στον Δήμαρχο της πόλης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος ενεργοποίησε το σύνολο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα στις 06:30 o Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια προκειμένου, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, να βρίσκονται σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαστούν για την κατάσβεση των πολλαπλών εστιών.
Τα πρώτα οχήματα, έφτασαν στις εστίες των πυρκαγιών οι οποίες εκδηλώθηκαν διαδοχικά, μέσα σε λίγα λεπτά και τις έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο, αποσοβώντας την εξάπλωσή τους στις δασικές εκτάσεις του δήμου.

«Η κατάσβεση ήταν μια σύνθετη επιχείρηση, καθώς απαιτήθηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και της Πυροσβεστικής σε διαφορετικά σημεία, που είχαν απόσταση 3-4 χλμ. μεταξύ τους.
Το σύστημα 24ωρης εναέριας επιτήρησης με drone μας βοήθησε πολύ στον συντονισμό των επίγειων δυνάμεων, καθώς έδινε την εικόνα των εστιών, βοηθώντας έτσι τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κερδίζουν χρόνο» δήλωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Στα σημεία των πυρκαγιών επιχείρησαν 11 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας με 26 υπαλλήλους και εθελοντές καθώς και 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.