Άλιμος: Eθελοντές της Alma Libre έσωσαν δύο μωρά γατάκια (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ακόμη μία ιστορία διάσωσης γατιών από τους υπέροχους εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Αυτή τη φορά από τον Άλιμο. Δείτε πως κατάφεραν να βγάλουν δύο μωρά γατάκια από ρείθρο ομβρίων υδάτων. Τα είχαν εγκαταλείψει στην συμβολή των λεωφόρων Αμφιθέας και Αγ. Βαρβάρας.

“Μαζί στο Σκοτάδι και στο Φως

Λάβαμε επείγουσα κλήση αργά τα μεσάνυχτα για μωρό γατάκι που είχε πέσει σε ρείθρο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αλίμου.

Ο νεαρός που μας ενημέρωσε, είδε το μικράκι την στιγμή που έπεφτε τρομοκρατημένο μέσα στο ρειθρο και άμεσα προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να το βοηθησει.



Η πυροσβεστική κατεφθασε στο σημείο αλλά δυστυχως δεν κατάφερε τίποτε και αποχώρησε ενω το μωράκι συνέχιζε να κλαίει σπαρακτικά χωμένο πια στα έγκατα του αγωγού.

Κατόπιν της επείγουσας μεταμεσονύκτιας κλησης του νεαρού στην ομάδα μας και κατόπιν απαραίτητης συνεννόησης, νωρις το πρωί οι εθελοντές μας Elen Konte και Kostas Garef έσπευσαν στο σημείο.

Διαπιστώσαμε ότι το σημείο βρισκόταν στην συμβολή της λεωφόρου Αμφιθέας και Αγ. Βαρβάρας, όπου υπάρχει μια λωρίδα πρασίνου και εκεί υπάρχει ιστορικό εγκαταλείψεων.

Πολύ μεγάλη πιθανότητα λοιπόν ήταν ότι το μωρό εγκαταλείφθηκε εκεί, όπου είναι και σημείο σιτισης, και παράλληλα αυτές τις ημέρες ειναι δυστυχως συχνό το φαινόμενο να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα μωρά σε διάφορα ανάλογα σημεία από ασυνείδητους που αδίστακτα τα παρατάνε.

Επικεντρωθήκαμε στο να εντοπίσουμε το μικρό το οποιο δεν ακουγοταν, και να το φέρουμε κοντά μας.

Δυστυχώς το καπάκι του ρείθρου βρισκόταν στο δρόμο με αυτοκίνητο παρκαρισμένο από πάνω και αυτό καθιστούσε αδύνατη την οποιαδήποτε παρέμβαση από αυτό. Το μικρό ευτυχως ανταποκρινόμενο στα καλέσματα και με λίγο φαγάκι άρχισε να βγαίνει από τη σωληνα του κεντρικού αγωγού στην οποια είχε κρυφτεί.

Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως είδαμε να ξεπροβάλλει μαζί του και άλλο ένα μικρούλι κλαίγοντας!

Με πολύ μεγάλη προσοχή και απόλυτο συντονισμο, καταφέραμε να φέρουμε ένα ένα τα μικράκια στο φως μετά από πολύωρη προσπάθεια και γινόμενοι στην κυριολεξία ένα με την άσφαλτο κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η χαρά μας πολύ μεγάλη αφού είχαμε καταφέρει να σώσουμε τις δύο όμορφες αυτές ψυχούλες που ήταν καταδικασμένες στο σκοτάδι.

Τα υπέροχα αυτά αγοράκια παρέλαβε ο νεαρός με τη φίλη του που αγωνιωδώς προσπάθησαν να βρουν τρόπο για την σωτηρία τους.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.