Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)




Για την ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής drone κατέγραφε εντυπωσιακές εικόνες από τη μαρίνα Αλίμου και τον δημοτικό κινηματογράφο.

“Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, ένα έργο πάνω από 100 εκ. ευρώ, στη μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας που έχει μία χερσαία ζώνη 210 στρεμμάτων και αντίστοιχα άλλη τόση θαλάσσια λεκάνη” είπε ο δήμαρχος

“Πρόκειται να γίνει μία ανάπλαση η οποία θα αναβαθμίσει αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο και ταυτόχρονα θα δώσει ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών και τόνωση στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό. Αποτελεί μέρος μία ευρύτερης ανάπλασης που ήδη έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και με άλλα έργα, όπως είναι ο μεγάλος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, που θα περνάει και από αυτό το σημείο.

Θα ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φτάνει μέχρι τη Βούλα σε πρώτη φάση. Ένα μεγάλο έργο που γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε συνεργασία Δήμων, Περιφέρειας και Κυβέρνησης. Στη μαρίνα Αλίμου θα έχουμε ένα νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, πρωτότυπο, είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα η δόμηση δεν θα είναι παράλληλα προς τον δρόμο, δεν θα είναι ένα τείχος από τη θάλασσα προς την πόλη, αλλά θα είναι κάθετα. Δηλαδή θα ξεκινάνε με φυγές από την Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και όλο το ενδιάμεσο θα είναι ανοιχτό και ελεύθερο για τον κόσμο. Μέσα στον χώρο θα υπάρχει και η Δημοτική Πινακοθήκη, υπάρχει ήδη το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο έχουμε συμφωνήσει και με το κράτος και με τον επενδυτή ότι παραμένει. Θα είναι πόλος έλξης για όλη την Αττική και μία σημαντική ψηφίδα σε αυτό που ονομάζουμε Ριβιέρα.”



Νέα Μαρίνα Αλίμου: Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το μεγάλο έργο της REDS

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.