Γλυφάδα: Η θεατρική ομάδα “Ετερόκλητοι” παρουσιάζει “Το Τρίτο Στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή




Το Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή 2, 3, 4 και 5 Ιουνίου – Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη», 8:30 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη – Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

Τέσσερις εκπληκτικές παραστάσεις του εμβληματικού έργου του Κώστα Ταχτσή, «Το Τρίτο Στεφάνι», θα ανεβούν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ.Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123) στις 2, 3, 4 και 5 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο. Η θεατρική ομάδα «Ετερόκλητοι» σας περιμένει με χαρά στις παραστάσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και του Κ.Α.Π.ΠΑ.

Διασκευή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Νίκος Μανουσάκης

Σκηνοθεσία: Φώτης Πετρίδης



Ο Κώστας Ταχτσής έγραψε το μυθιστόρημα αυτό, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο γνωστούς πεζογράφους της γενιάς του, στα τέλη της δεκαετίας του ’50 – αρχές της δεκαετίας του ’60. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο στη διάρκεια του Μεσοπολέμου και της Κατοχής. Πρωταγωνίστριες και αφηγήτριες είναι δύο γυναίκες, η Νίνα και η φίλη της Εκάβη, που ζουν αυτές τις περιόδους και περιγράφουν με πιστότητα το κλίμα της εποχής μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες. Διαδοχικά, η Νίνα πραγματοποιεί τους γάμους, εξ ου και ο τίτλος του έργου. Στις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε την υποδύεται η δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας Γεωργία Βαμβακερού, η οποία αναφέρει:

«Στο υψηλών απαιτήσεων αυτό έργο, με αφορμή το βίο δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιστορία του τόπου μας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1952 όπου και ολοκληρώνεται το θεατρικό μας ταξίδι. Ένα απίστευτο μωσαϊκό χαρακτήρων αποκαλύπτεται μέσα από τις κινηματογραφικής ταχύτητας εικόνες του. Επιλέξαμε να φωτίσουμε όλες τις πτυχές του έργου επειδή, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, διαπιστώσαμε ότι οι επιλογές αυτών των γυναικών δεν επέτρεψαν σε κανέναν οικείο τους ούτε να ευτυχήσει ούτε κάν να ανοίξει τα φτερά του. Αντίθετα, σχεδόν όλοι καταποντίστηκαν! Έτσι, η λαϊκή ρήση “αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα”, είτε από την παιδαγωγική είτε από την παιδευτική της οπτική, στην παράστασή μας γεννάει προβληματισμούς και αφήνει χώρο για συζήτηση. Καλή θέαση και τα συμπεράσματα έπονται…».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.