Γλυφάδα: Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για τη σωστή χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων




Η 1η Πανελλήνια Δράση Επιμόρφωσης Οδηγών για την τοποθέτηση και αφαίρεση αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γλυφάδα παρουσία του Υφυπουργού, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, θα επαναληφθεί στις 15 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού.

Επί πέντε ώρες εκατοντάδες οδηγοί έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τους ειδικούς και έκαναν πρακτική εξάσκηση για την ορθή χρήση των αλυσίδων και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά στο χιόνι. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της σχολής οδηγών «Ζήκος Αθανάσιος», της εταιρείας Americat και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης. Τον συντονισμό της δράσης είχε η Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας Νατάσα Αργυροπούλου. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν εκπτωτικά κουπόνια από την εταιρεία Americat για την αγορά αντιολισθητικών αλυσίδων έως το τέλος του έτους. «Ευχαριστώ τον Δήμο Γλυφάδας και προσωπικά τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για τη σημερινή εκδήλωση. Κάνουμε αυτή την εκστρατεία με ένα και μοναδικό στόχο: να μείνουμε όλοι ζωντανοί.

Η πρώτη δράση έγινε σήμερα στη Γλυφάδα, θα γίνουν αντίστοιχες και αλλού, στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, όπου η Τροχαία, μαζί με τα συνεργεία ή τα ΚΤΕΟ ή και εταιρείες που προθυμοποιούνται, θα εκπαιδεύουν τους πολίτες στη χρήση των αλυσίδων. Προβλέψαμε επίσης οι υποψήφιοι οδηγοί, στις σχολές οδηγών, να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην τοποθέτηση και αφαίρεση αλυσίδων», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

«Καλωσορίζουμε στη Γλυφάδα μας τον Υπουργό και εγκαινιάζουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί σε εθνική εμβέλεια. Όλοι συμφωνούμε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, τουλάχιστον τα δύο προηγούμενα χρόνια με τους έντονους χιονάδες, αν όλοι είχαμε στα οχήματά μας αλυσίδες και ξέραμε να τις χρησιμοποιούμε την ώρα που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Αυτός είναι ο σκοπός της σημερινής προσπάθειας, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για τον επόμενο χιονιά. Όλοι μας πρέπει να έχουμε ετοιμότητα -η Πολιτεία, οι Δήμοι με τα μηχανήματα- και να είμαστε σε εγρήγορση», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστέςτης εκδήλωσης. “Η εκπαίδευση οδηγών σήμερα στη Γλυφάδα μας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, από την πόλη μας ξεκίνησε η πολύ μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου για την οδική ασφάλεια, στόχος όλων μας η ασφαλής οδηγική συμπεριφορά, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις διαδρομές με το αυτοκίνητο”, τόνισε η συντονίστρια της δράσης, Δημοτική Σύμβουλος Νατάσα Αργυροπούλου.



Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Δήμου, Ελένη Καράχου-Σκούταρη, Μαίρη Μηλιαρέση, ο Πρόεδρος του Γκολφ Νίκος Λεβετσοβίτης και η Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Άννυ Καυκά.

Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων με αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα (π.χ. χιονοκουβέρτες, λάστιχα ειδικά για το χιόνι), τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Το Υπουργείο με πρόσφατη ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι η υποχρέωση αφορά τους οδηγούς όταν οι κλιματολογικές συνθήκες το απαιτούν και στις περιοχές όπου έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Τροχαία, Πολιτική Προστασία).

Σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή προστίμου σε όσους δεν φέρουν αλυσίδες στο όχημά τους, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι: «Ο ΚΟΚ προβλέπει ότι είναι 40 ευρώ το πρόστιμο, αλλά το θέμα δεν είναι το πρόστιμο. Το θέμα είναι να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι έτσι διατηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του με ασφάλεια στην κυκλοφορία και στην κίνηση με τον χιονιά ή με τον παγετό. Να γλιτώσουμε επιτέλους από τα ατυχήματα και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.