Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (Δεκέμβριος 2022)




«Αν δεν σηκώσεις τα μάτια σου, θα νομίζεις ότι είσαι στο ψηλότερο σημείο» Antonio Porchia

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελεί την αφορμή για τις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο!



Με αισιοδοξία και λίγη από τη «μαγεία» των Χριστουγέννων, μετράμε αντίστροφα και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το νέο έτος, ελπίζοντας να είναι γεμάτο καλές στιγμές, υγεία και ασφάλεια για όλο τον κόσμο. Με την πόλη στολισμένη, αποχαιρετάμε το 2022 μέσα από πολιτιστικά δρώμενα, στηρίζοντας τους πολιτιστικούς χώρους και τον καλλιτεχνικό κόσμο που μας υποδέχονται και αδημονούν να γιορτάσουμε παρέα μέσα από κάθε είδους τέχνη, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές!

Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Παρασκευή 9 – Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 2022

Τhe Meet Market – 10 Μέρες Χριστουγέννων στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το Meet Market, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Mε αργά και σταθερά βήματα το Meet Market μεγάλωσε, εξελίχθηκε και μας περιμένει για χριστουγεννιάτικα δώρα!

Έτσι, φέτος τον Δεκέμβρη θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών, μετατρέποντας το Παλιό Αμαξοστάσιο σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος.

Ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, προϊόντα περιποίησης & ευεξίας, τέχνης & διακόσμησης, είδη για το παιδί, νόστιμες λιχουδιές και φυσικά… street food, ζεστός καφές και glühwein θα συνθέσουν τη σύγχρονη pop-up αγορά του Meet Market.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών οι DJs θα διαδέχονται ο ένας τον άλλο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντελώς Δωρεάν -από ταχυδακτυλουργικά και κεραμική έως graffitti και αθλοπαιδιές– οι ενήλικες θα ζωγραφίσουν με την ομάδα του illustradays σε διασκεδαστικά «Drink & Draw» events παρέα με special guests, ενώ με μια επίσκεψη στο Κεντρικό Ταμείο/Info point της διοργάνωσης θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στη Μεγάλη Κλήρωση, από την οποία θα επιλεγούν 4 τυχεροί νικητές και ο καθένας θα πάρει σπίτι ένα καλάθι γεμάτο δώρα από όλους τους εκθέτες!

*ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ*

Ωράριο Λειτουργίας:

Καθημερινές 18:00 – 22:00 & Σαββατοκύριακα 12:00 – 22:00

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 21:00

Μουσική Παράσταση

Ευανθία Ρεμπούτσικα «Ένα αστέρι μία ευχή»

Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού

Στο πνεύμα των ημερών, με πνευστά και κρουστά που θα παίζουν στην είσοδο μουσικοί ντυμένοι μολυβένιοι στρατιώτες, με μια δόση παραμυθιού δηλαδή, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα συναντήσει το κοινό στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Θα ακουστούν μουσικές από το σύνολο της δισκογραφίας της, από το «Αστέρι και την ευχή» και το «Σαν ταινία» μέχρι τις «Μικρές Ιστορίες» και τον «Χορό των Άστρων» και αποσπάσματα από πολυβραβευμένα soundtrack που έχει γράψει για το σινεμά (Πολίτικη Κουζίνα, Νοτιάς, 1968).

Επί σκηνής μαζί με την Ευανθία ανεβαίνουν αγαπημένοι της φίλοι και εξαιρετικοί μουσικοί, που συχνά την συντροφεύουν στις συναυλίες της. Ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, ο Πέτρος Κούρτης και οι Drumvoice στα κρουστά.

Η διεθνής Ελληνίδα συνθέτρια που τόσο έχουμε συνδέσει με αξέχαστες κινηματογραφικές εικόνες, με το Αιγαίο και τη Μικρά Ασία, με τον νόστο, αλλά και με την άγρια χαρά, θα μας χαρίσει ένα μαγικό βράδυ στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 20:30

Θεατρική Παράσταση

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

Θέατρο Στοά, Ζωγράφου

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου συναντά από τη σκοπιά του σκηνοθέτη – ερμηνευτή τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Ο μονόλογος αυτός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στη ΣΤΟΑ και στη συνέχεια παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο, την Κόρινθο, τον Πειραιά, τη Λεμεσό και τέλος στο «Μικρό Άνεσις» στους Αμπελοκήπους εγκαινιάζοντας το 2019 το νέο αυτό θέατρο. Έχουν δοθεί συνολικά περί τις 250 παραστάσεις που παρακολούθησαν 25.000 θεατές, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, τόσο από την επίσημη κριτική και το Κοινό όσο κυρίως από τη Θεατρική Κοινότητα.

Η τωρινή του επανάληψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Στοάς, που η πανδημία δεν επέτρεψε να εορταστούν όταν και όπως έπρεπε, μαζί με μία σειρά εκδηλώσεων, όπως ποιητικές βραδιές, μουσικά αφιερώματα, παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου της Στοάς και τέλος το ανέβασμα, στο τέλος της σεζόν, ενός καινούργιου έργου του ίδιου του Παπαγεωργίου με τίτλο «Για τα μάτια της Βαλέρια». Είναι η 52η θεατρική περίοδος του ιστορικού αυτού θεάτρου που ιδρύθηκε στου Ζωγράφου το 1971 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς παρουσιάζοντας περί τα 150 έργα για μικρούς και μεγάλους δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ μακροβιότερου θεάτρου υπό τη διεύθυνση του ίδιου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ο μονόλογος «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Η σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στη Λέα Κούση, μόνιμη συνεργάτιδα του Θεάτρου Στοά.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση

Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου

Θέατρο Εμπορικόν, Ψυρρή

Ο Γιάννης Κακλέας αποπειράται για πρώτη φορά να συνδιαλλαγεί με τον κόσμο του Μολιέρου με ανατρεπτική διάθεση και με πρόθεση να αναδείξει τα στοιχεία του έργου που αφορούν απόλυτα στην πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα.

Η αιχμηρή γραφή του Μολιέρου, η αδυσώπητη σάτιρά του στη συντηρητική υποκρισία της εποχής του και η εμμονή του στην κωμωδία ως το πιο ισχυρό όπλο για την κοινωνική κριτική τον καθιστούν έναν διαχρονικά εμβληματικό συγγραφέα που «αναπνέει» στο σήμερα παρά τα 400 χρόνια που πέρασαν από τη γέννησή του. Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο αυτοβιογραφικός «Μισάνθρωπος» είναι γραμμένος με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής που η υποκρισία, η διαπλοκή, ο ναρκισσισμός, η αδικία, ο σεξισμός, η επίδειξη του πλούτου, ο θρίαμβος της μετριότητας και η κυριαρχία της εικόνας  είναι μερικές από τις παθογένειές της.

Ο Αλσέστ, ο ήρωας του έργου, επιθετικός και αηδιασμένος με την κοινωνική παρακμή και θυμωμένος με την υποκρισία των ανθρώπων, ερωτεύεται παθιασμένα την όμορφη Σελιμέν, το απόλυτο θηλυκό – προϊόν αυτού του συστήματος που απεχθάνεται. Και παγιδεύεται.

Στον Μισάνθρωπο η κωμική πένα του Μολιέρου έχει την ευκαιρία να σατιρίσει, με τα υλικά της κωμωδίας που αυτός ο ιδιοφυής συγγραφέας ξέρει να χρησιμοποιεί, την αέναη μάχη του αρσενικού και του θηλυκού. Σε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας, που η «μάσκα» είναι το πρόσωπό μας, σε μια κοινωνία της κυριαρχίας της εικόνας έχει θέση ο έρωτας;

ΣκηνοθεσίαΓιάννης Κακλέας

ΠρωταγωνιστούνΟδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ευγενία Σαμαρά, Στέλιος Ιακωβίδης, Αθηνά Μουστάκα, Θάνος Μπίρκος, Αυγουστίνος Κούμουλος

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση

Το πάρτυ της ζωής μου με την Ελένη Ράντου

Θέατρο Διάνα

Μια solo performance, όπως δεν έχουμε ξαναδεί την Ελένη Ράντου σε ένα ρόλο «ζωής».

Η Ελένη Ράντου γράφει πάλι μετά τον «Κατάδικό μου» μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας»… ένα γλυκόπικρο Πάρτυ ζωής, σηματοδοτώντας την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα, ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθετεί… και οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.

Η Ελένη Ράντου ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετα-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία.

ΣκηνοθεσίαΑνέστης Αζάς

Την παράσταση συνοδεύουν επί σκηνής οι String Demons

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.