Προεκλογικές ζυμώσεις στον Άλιμο
• Αλλάζει όνομα το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ»

• Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Θάνος Ορφανός• Έντονο το παρασκήνιο

Σε 11 μήνες από σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και πλέον έχουν αρχίσει για τα καλά οι προεκλογικές ζυμώσεις στον Άλιμο.

Πολλά είναι ακόμα ρευστά, υπάρχουν όμως και οι εξελίξεις που έχουν «κλειδώσει». Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

Ο σημερινός Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ», έχοντας ξεκαθαρίσει σε πολλούς τόνους και πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει να μετακινηθεί προς την κεντρική πολιτική, διαψεύδοντας τις έντονες φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν, ότι θα θέσει υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτής κ.λπ. Έχει ήδη μάλιστα εξασφαλίσει καινούριες και αξιόλογες συμμετοχές στο ψηφοδέλτιό του, κυρίως από νέους σε ηλικία ανθρώπους.

Το «ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε «ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ». Τα πρόσωπα παρεμένουν ίδια, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει ο επικεφαλής. Η Ελένη Μπελιά μάλλον δεν θα είναι υποψήφια Δήμαρχος, θα παραμείνει υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην «πρώτη γραμμή» της παράταξης, μαζί με τις Αλέκα Γιαννούτσου, Μαρία Νερούτσου, Ναταλία Σερέτη και Σίτσα Καραμπάτη, αλλά επικεφαλής θα τεθεί κατά πάσα πιθανότητα το μέλος του «ΑΝΩ ΚΑΤΩ» Θωμάς Γιούργας.

– Ο υποψήφιος του «ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» στις εκλογές του 2019 Κώστας Χαρίτος δεν συμμετέχει πλέον στο «ΑΝΩ ΚΑΤΩ» και αναμένεται να στηρίξει τον σημερινό Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

– Ο Θάνος Ορφανός δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, ούτε θα κατέλθει στις εκλογές η παράταξή του «ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ». Ο ίδιος θα στηρίξει τον συνδυασμό «ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», οδηγώντας μία μικρή ομάδα στενών συνεργατών του υποψήφιους με την συγκεκριμένη παράταξη, μεταξύ αυτών και τον σημερινό Δημοτικό του Σύμβουλο Δημήτρη Δόγκα. Δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα με το «ΑΝΩ ΚΑΤΩ» και ο γιός του, Γιάννης Ορφανός, σηματοδοτώντας έτσι την καθαρή στήριξη του Θ.Ορφανού στο «ΑΝΩ ΚΑΤΩ». Ο ίδιος ο Θάνος Ορφανός μάλλον θα κατέβει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ τα περισσότερα στελέχη της σημερινής παράταξης του Θάνου Ορφανού, που δεν θα προσχωρήσουν στο «ΑΝΩ ΚΑΤΩ», φαίνονται πιο κοντά στον σημερινό Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

Ο Βαγγέλης Τσαμήτας προσπαθεί εκ νέου να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος, αντιμετωπίζει ωστόσο σοβαρό πρόβλημα, λόγω της απροθυμίας των παλιών του υποψηφίων να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μαζί του. Δεδομένων των αρνήσεων που συναντά από στελέχη, στα οποία απευθύνεται για να είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του, ίσως τελικά δεν καταφέρει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα βρίσκεται απέναντι στον σημερινό Δήμαρχο, ενισχύοντας όποιο άλλο ψηφοδέλτιο έχει έντονο «αντι-Κονδυλικό» χαρακτήρα, είτε συμμετέχοντας ο ίδιος, είτε βάζοντας υποψηφίους από τον κύκλο του.

Ούτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς η παράταξή του έχει ουσιαστικά διαλυθεί. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Βαγγέλη Τσαμήτα, εφόσον ο τελευταίος καταφέρει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και να κατέβει στις εκλογές. Διαφορετικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα προσχωρήσει στο «ΑΝΩ ΚΑΤΩ», ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος, ενδεχόμενο που ωστόσο διχάζει το «ΑΝΩ ΚΑΤΩ», καθώς ο ίδιος δεν είναι αποδεκτός από το σύνολο των μελών του. Δεν αποκλείεται, συνεπώς, ο Δ. Γιαννακόπουλος να μην καταφέρει να είναι τελικά υποψήφιος πουθενά, παρά την έντονη αντιπολιτευτική κινητικότητα που έχει ήδη αναπτύξει.

– Δεν έχει «κλειδώσει» ούτε ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), καθώς αναζητείται πρόσωπο με ευρύτερη απήχηση για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί τέτοιο πρόσωπο, υποψήφια θα είναι η Λιάνα Κορομπίλη, σημερινή Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης.

– Ο Χάρης Μέξας δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος.

Αυτά προς το παρόν. Η κινητικότητα παραμένει πολύ έντονη και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο προκύπτει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.