Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου




Oκτώ εμπεριστατωμένες απαντήσεις για το νέο Δημαρχείο Αλίμου, δίνει ο Ανδρέας Κονδύλης σε στελέχη της αντιπολίτευσης που μέσα από ένα ανώνυμο κείμενο στο οποίο υπογράφουν ως “κάτοικοι του Αλίμου” επιχειρούν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες και να τους στρέψουν εναντίον της Δημοτικής Αρχής, συκοφαντώντας και πάλι ένα μεγάλο έργο πνοής. Το νέο Δημαρχείο Αλίμου. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι το «Cine Άλιμος» είναι δήθεν παράνομο, και διαψεύστηκαν από τις Αρχές.

Ότι ο νέος οδοφωτισμός με φωτιστικά led δεν πρέπει να μπει και η πραγματικότητα απέδειξε πόσο πολύ αναβαθμίστηκε η πόλη το βράδυ, αλλά και πόσο μεγάλη οικονομία γίνεται στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ότι η νέα Δημοτική Συγκοινωνία που έφτιαξε η Δημοτική Αρχή δεν θα έχει ασφαλή λεωφορεία και η πραγματικότητα τους διέψευσε: εκατοντάδες άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά, δωρεάν και με ασφάλεια. Ότι στην Δημοτική Πινακοθήκη εκτίθενται κλεμμένα έργα και ήδη οι εικαστικές εκθέσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο έχουν γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Αττική, ενώ παραχωρήθηκε στον Δήμο και οικόπεδο 3 στρεμμάτων μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο, για να ανεγερθεί σύγχρονη Πινακοθήκη–Μουσείο. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης:

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ: «ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ…»

Σε έναν χρόνο από σήμερα έχουμε Δημοτικές Εκλογές και, δυστυχώς, η αντιπολίτευση άρχισε ξανά τις γνωστές τακτικές της λάσπης και της συκοφαντίας, τις οποίες ζήσαμε έντονα και την προεκλογική περίοδο του 2019. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν, ή έστω να συκοφαντήσουν, κάθε θετική πρωτοβουλία και κάθε έργο που κάνει η Δημοτική Αρχή.



Έτσι, με ανώνυμο κείμενο αυτή τη φορά, το οποίο μοιράστηκε ταυτόχρονα σε όλο το Καλαμάκι το βράδυ της Κυριακής 30.10.2022 από άγνωστα άτομα που έλεγαν στους κατοίκους ότι «τους το έδωσε ο Δήμος για να το μοιράσουν» (!), στελέχη της αντιπολίτευσης (κρυμμένα ανέντιμα πίσω από το αόριστο ψευδώνυμο «κάτοικοι του Αλίμου») επιχειρούν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες και να τους στρέψουν εναντίον της Δημοτικής Αρχής, συκοφαντώντας και πάλι ένα μεγάλο έργο πνοής, που με πολύ κόπο δρομολόγησε ο Δήμος μας: το νέο Δημαρχείο Αλίμου, που θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου (εκεί όπου σήμερα βρίσκεται ο Ε’ Παιδικός Σταθμός).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για να αντιληφθεί κάθε πολίτης του Αλίμου πόσο θρασύτατα και αδίστακτα λειτουργεί μερίδα της αντιπολίτευσης στην πόλη μας, σας παραθέτουμε συνοπτικά τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, με την αντίστοιχη απάντηση-αποκατάσταση της αλήθειας:

1ον Ισχυρίζονται ότι το νέο Δημαρχείο θα προκαλέσει «επιβάρυνση» στην περιοχή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: το νέο Δημαρχείο θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου. Το σημερινό Δημαρχείο βρίσκεται στην ίδια ακριβώς περιοχή, στην οδό Αριστοτέλους 53 (απόσταση 200 μέτρων). Ως εκ τούτου, καμία διαφορετική επιβάρυνση στην περιοχή δεν θα υπάρξει σε σχέση με σήμερα, από τη μετακόμιση του Δημαρχείου κατά 200 μέτρα.

2ον Ισχυρίζονται ότι με το νέο Δημαρχείο θα υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: αντιθέτως, με το νέο Δημαρχείο θα επιλυθεί το πρόβλημα στάθμευσης που σήμερα υφίσταται. Το νέο Δημαρχείο θα διαθέτει 3 υπόγειους ορόφους πάρκινγκ, συνολικής δυναμικότητας άνω των 100 οχημάτων. Απεναντίας, το σημερινό Δημαρχείο (που λειτουργεί στην ίδια ακριβώς περιοχή) δεν διαθέτει καθόλου θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που προσέρχονται να εξυπηρετηθούν αλλά και οι κάτοικοι όλης της περιοχής. Με το νέο Δημαρχείο το πρόβλημα στάθμευσης ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ. Συνεπώς, το νέο Δημαρχείο αναβαθμίζει την περιοχή και λύνει τα σημερινά προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης.

3ον Ισχυρίζονται ότι θα κατεδαφιστεί ο Ε’ Παιδικός Σταθμός και η περιοχή δεν θα έχει παιδικό σταθμό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: ο Ε’ Παιδικός Σταθμός θα μεταφερθεί στο σημερινό Δημαρχείο Αλίμου (οδός Αριστοτέλους 53), το οποίο θα μετατραπεί στον μεγαλύτερο Παιδικό Σταθμό της πόλης μας! Συνεπώς, όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει ο Ε’ Παιδικός Σταθμός, αλλά αναβαθμίζεται, καθώς μετακομίζει σε μεγαλύτερο ακίνητο, πιο άνετο και με μεγαλύτερη δυναμικότητα υποδοχής παιδιών!

4ον Ισχυρίζονται ότι το νέο Δημαρχείο Αλίμου θα κοστίσει άνω των 12.000.000 €.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: το νέο Δημαρχείο Αλίμου θα κοστίσει 7.800.000 € και το σύνολο του κόστους θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πιθανόν οι συντάκτες του ανυπόγραφου κειμένου να αθροίζουν στο κόστος του νέου Δημαρχείου Αλίμου και το κόστος του νέου Κλειστού Γηπέδου Αλίμου, που επίσης θα ανεγείρει ο Δήμος μας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (3.600.000 €). Και τα δύο μαζί έργα ανέρχονται στο ποσό των 11.400.000 €.

5ον Ισχυρίζονται ότι στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) η οδός Θουκυδίδου χαρακτηρίζεται «πολεοδομικό κέντρο», ώστε να μπορέσει να ανεγερθεί το νέο Δημαρχείο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: πρόκειται για αυθαίρετη συσχέτιση δύο παντελώς άσχετων ζητημάτων. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει το νέο Γ.Π.Σ. του Δήμου μας, το οποίο είναι στο τελικό στάδιο της έγκρισής του έπειτα από 15 έτη προσπάθειας (κάτι που αποτελεί επιτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής) με την ανέγερση του νέου Δημαρχείου. Δεν απαιτείται ο χαρακτηρισμός «πολεοδομικό κέντρο» σε μια περιοχή για να επιτραπεί η ανέγερση Δημαρχείου. Άλλωστε στην ίδια περιοχή βρίσκεται ήδη και το σημερινό Δημαρχείο, χωρίς να πρόκειται για «πολεοδομικό κέντρο». Ο χαρακτηρισμός «πολεοδομικό κέντρο» έχει να κάνει με τις εμπορικές χρήσεις στην οδό Θουκυδίδου και τη στήριξη της τοπικής αγοράς και είναι παντελώς άσχετος με το νέο Δημαρχείο. Οι ανώνυμοι συντάκτες της επιστολής σκόπιμα παραπληροφορούν.

6ον Ισχυρίζονται ότι το νέο Δημαρχείο μπορεί να κατασκευαστεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο 340 (οδός Καρυατίδων).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: το Ο.Τ. 340 ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στον Δήμο Αλίμου, συνεπώς πρέπει ο Δήμος να το αγοράσει, δαπανώντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ (τα οποία δεν διαθέτει). Η ίδια η διαδικασία της απαλλοτρίωσης (ακόμα και αν ο Δήμος διέθετε εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει τον χώρο), απαιτεί πάρα πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Συνεπώς η πρόταση για το Ο.Τ. 340 είναι ασύμφορη, καθώς:

– ο Δήμος μας θα έπρεπε να καταβάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το Ο.Τ. 340, ενώ ήδη διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο για τον ίδιο σκοπό,

– ο Δήμος μας θα έχανε την επιχορήγηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση έργου από το Υπουργείο είναι ο Δήμος να διαθέτει ήδη ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ οικόπεδο.

Συνεπώς, πρακτικά η πρόταση για το Ο.Τ. 340 σημαίνει ότι η πόλη μας θα μείνει χωρίς σύγχρονο Δημαρχείο, την ώρα που οι ανάγκες για τη σωστή οργάνωση των δημοτικών Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι πιεστικές και άμεσες.

7ον Ισχυρίζονται ότι το νέο Δημαρχείο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στους χώρους που ο Δήμος μας απέκτησε πρόσφατα μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: οι χώροι που απέκτησε ο Δήμος μας μέσα στο αεροδρόμιο έχουν συγκεκριμένη χρήση (σχολείο, χώροι άθλησης, παιδικός σταθμός κ.λπ.) και ΔΕΝ επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση Δημαρχείου.

8ον Ισχυρίζονται ότι ο Ε’ Παδικός Σταθμός δεν πρέπει να κατεδαφιστεί.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: το κτήριο του Ε’ Παιδικού Σταθμού είναι πολύ παλαιό (σχεδόν 60 ετών) και πλέον έχει αρχίσει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας. Ήδη το 2020 αναγκαστήκαμε να κατεδαφίσουμε τμήμα του κτηρίου (χώρος υποδοχής), καθώς το τσιμέντο παρουσίαζε ρωγμές και είχε αποκολληθεί τμήμα του. Συνεπώς, ανεξάρτητα από την ανέγερση του νέου Δημαρχείου, το συγκεκριμένο κτήριο θα έπρεπε σύντομα να κατεδαφιστεί, ούτως ή άλλως. Οι ίδιοι οι ανώνυμοι συντάκτες του κειμένου αναγνωρίζουν ότι ο Ε’ Παιδικός Σταθμός είναι «από τους παλαιότερους στον Άλιμο», παρόλη την παλαιότητά του όμως, ζητάνε να μην κατεδαφιστεί το κτήριο! Αλήθεια, μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια και την καταλληλότητα του παλαιότατου κτηρίου; Ή αν, ο μη γένοιτο, γινόταν ένα ατύχημα, θα έσπευδαν πρώτοι-πρώτοι να κατηγορήσουν την Δημοτική Αρχή, ότι «λειτουργεί Παιδικό Σταθμό σε παλαιότατο κτήριο»; Ανεύθυνη και, κυριολεκτικά, επικίνδυνη συμπεριφορά!

Συμπερασματικά:

– Το νέο Δημαρχείο Αλίμου θα αποτελέσει σοβαρή αναβάθμιση, τόσο για την περιοχή όπου ήδη σήμερα βρίσκεται και λειτουργεί, όσο και για το σύνολο των πολιτών που θα εξυπηρετεί, και μάλιστα με οικονομίες κλίμακας, σε ένα σύγχρονο κτήριο με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα!

– Αποτελεί ένα μεγάλο έργο πνοής, εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών με ποσό 7.800.000 €, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει η Δημοτική μας Αρχή, έπειτα από συστηματικές και κοπιαστικές προσπάθειες.

– Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει ο Δήμος εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει καινούριο οικόπεδο.

– Ταυτόχρονα, ο Ε’ Παιδικός Σταθμός θα αναβαθμιστεί θεαματικά, καθώς θα μετακομίσει στο σημερινό Δημαρχείο, που θα μετατραπεί στον μεγαλύτερο Παιδικό Σταθμό της περιοχής μας, με δυνατότητα να φιλοξενεί ακόμα περισσότερα βρέφη και νήπια. Τη δυναμικότητα αυτού του Παιδικού Σταθμού θα ξεπεράσει μόνο ο νέος Παιδικός Σταθμός, που επίσης δρομολογεί η Δημοτική μας Αρχή, στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου, και ο οποίος θα έχει δυναμικότητα 252 παιδιών.

Μπροστά σε αυτή την σημαντική πρόοδο για την πόλη μας και για τους κατοίκους της, η αντιπολίτευση στέκεται για άλλη μία φορά μικρόψυχα, ανέντιμα και επιζήμια για τον τόπο: διακινεί ανώνυμα έντυπα χωρίς υπογραφή, γεμάτα με ψέματα και παραπληροφόρηση, προκειμένου να συκοφαντήσει το έργο και να αναστατώσει την κοινωνία. Πραγματικά, πολύ κρίμα…

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: το νέο Δημαρχείο Αλίμου, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ματαιώσει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.