Νότια προάστια: 15.00 ευρώ πρόστιμο σε ιδιωτικό σχολείο που είχε κάμερες στις τάξεις
Μετά από καταγγελία εκπαιδευτικού, ο οποίος έκανε γνωστό στην Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια χρησιμοποιεί κάμερες στις τάξεις, έγινε έλεγχος και επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση πως ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια κλήθηκε να καταβάλλει χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, μετά από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για χρήση καμερών. Η ποινή επεβλήθη μετά από καταγγελία συναδέλφου και έλεγχο της Αρχής.

Θεωρούμε την απόφαση ιδιαίτερα σημαντική για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Πρώτον, διότι επιτέλους ένα θεσμικό όργανο επιβάλλει ποινή σε ένα ιδιωτικό σχολείο σε μια περίοδο ακραίας ατιμωρησίας και ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. (Βέβαια η ποινή επιβάλλεται σε ένα μικρό σχολείο, ενώ χρήση καμερών είχε καταγγελθεί και για άλλα, μεγαλύτερα και ισχυρότερα σχολεία/φροντιστήρια/κέντρα ξένων γλωσσών και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον, αν υπάρξουν αντίστοιχες αποφάσεις και γι’ αυτά).
  2. Δεύτερον, διότι μια ανεξάρτητη αρχή εφαρμόζει το νόμο και τιμωρεί τον παραβάτη του. Δυστυχώς, τέτοια ευαισθησία δεν έχει επιδείξει το εποπτικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας (η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης) για το συγκεκριμένο αυτό σχολείο που στο παρελθόν έχει προβεί σε σοβαρότατες παραβάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας (παράνομα μισθολόγια, μαύρη εργασία, μη καταβολή υπερωριακής απασχόλησης, χρήση του συστήματος MySchool από μη πιστοποιημένα άτομα, αδήλωτες τάξεις κ.λπ.) και δεν έχει τιμωρηθεί!!
  3. Τρίτον, διότι η καταγγελία ενός εκπαιδευτικού πιάνει τόπο. Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εξετάζονται σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και στα δικαστήρια και σε πολλές περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας δικαιώνονται. Καλούμε τους συναδέλφους μας να σπάσουν το φόβο και να συνδράμουν την προσπάθειά μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ποιότητα της δημοκρατίας εξαρτάται και από την πρόθεση της πολιτείας να εφαρμόζονται οι νόμοι. Στην ιδιωτική εκπαίδευση νόμος είναι το δίκαιο του ιδιοκτήτη (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει συχνά-πυκνά στους εκπαιδευτικούς του ιδιοκτήτης σε μεγάλο σχολείο της Θεσσαλίας που τους υποχρεώνει να εργάζονται ως το βράδυ χωρίς αμοιβή και τους σέρνει το καλοκαίρι για απλήρωτη εργασία). Χαιρετίζουμε, επομένως, την απόφαση της Αρχής, θεωρούμε όμως, πως πρέπει πολλά να γίνουν μέχρι να αποκατασταθούν στοιχειωδώς συνθήκες νομιμότητας σε έναν δύσκολο χώρο, όπου κυριαρχεί η ασυδοσία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.