Έκαναν κάμπινγκ σε φυτεία με χασίς (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Εντοπίστηκε, σε περιοχή της Κορίνθιας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), αξιοποίησαν κατάλληλα τα ερευνητικά στοιχεία και χθες το πρωί, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, για την σύλληψη των καλλιεργητών, την κατάσχεση και την εκρίζωση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πυκνή δασώδη περιοχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με φυσική κάλυψη από βλάστηση, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από (1.210) δενδρύλλια.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών.



Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του καλλιεργητή των ναρκωτικών, διενεργήθηκε επ αυτοφώρω, τη στιγμή, που ο τελευταίος, βρίσκονταν μέσα σε σκηνή στον χώρο της φυτείας.

Η φυτεία αποτελούταν από τρία επίπεδα, συνολικού εμβαδού περίπου 1.500 τ.μ., στα οποία καλλιεργούταν τα (1.210) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε το 1 μέτρο και 50 εκατοστά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν:

100 μέτρα λάστιχο ποτίσματος συνολικού μήκους, που συνδεόταν με δεξαμενές αποθήκευσης νερού,
δύο σακούλες λιπάσματος,
αυτοσχέδιο παράπηγμα, στο οποίο βρίσκονταν δύο σκηνές κατασκήνωσης με κλινοσκεπάσματα,
δύο αυτοσχέδιους χώρους συλλογής υδάτων, με νάιλον και κορμούς δένδρων
δύο αξίνες, δύο τσάπες και δύο φτυάρια για την καλλιέργεια και την περιποίηση των δενδρυλλίων και
πλήθος τροφίμων, σκευών μαγειρέματος και φιαλών με νερό
Ο συλληφθείς στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των ( 1.815.000 ) ευρώ περίπου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.