Σκηνές βγαλμένες από ταινία χθες στην Αθήνα με τρεις νεκρούς και 4 τραυματίες




Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στα Πατήσια, από τη έκβαση του οποίου τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 αλλοδαποί (48χρονος, 46χρονος και 23χρονος), συνελήφθη αλλοδαπή (43χρονη) και 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γ.Σ.Ν.Α. 401, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες στην περιοχή των Πατησίων 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η αλλοδαπή, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.



Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

Η εξάρθρωση μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών τον περασμένο Μάιο, μέλη της οποίας ήταν δύο από τους νεκρούς Αλβανούς της χθεσινής συμπλοκής και ένα ραντεβού στα Κάτω Πατήσια για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κρύβεται πίσω από το μακελειό με τους τρεις νεκρούς και τους δυο τραυματίες αστυνομικούς στην Αθήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός που είχε όπλο και πυροβόλησε ήταν ο άνθρωπος που μετέπειτα έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους. Ο συγκεκριμένος ήταν κατώτερο μέλος της συμμορίας που εξαρθρώθηκε, ενώ ο άντρας που υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί ήταν ο αρχηγός. Το ραντεβού δόθηκε προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος ευθύνεται για την εξάρθρωση της σπείρας και όταν ο πιστολέρο είδε ότι ο αρχηγός δεν ήταν μόνος αλλά συνοδευόταν από άλλα άτομα έβγαλε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Οι δράστες ήταν σεσημασμένοι για ναρκωτικά.

Ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός του χθεσινοβραδινού αιματηρού περιστατικού στην Αθήνα που ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια και συνεχίστηκε στους Αγίους Αναργύρους. Κατέληξε πριν από λίγο και ο άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο κατά την προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο της συμπλοκής στα Κάτω Πατήσια. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 401.

“Οι αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 401 εκτός κινδύνου” περιέγραψε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Στο ΟΡΕΝ προβλήθηκε μια μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος είδε το περιστατικό στα Πατήσια.
“Ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο. Κρατούσε στο χέρι του ένα 45αρι πιστόλι και βγήκε στην κεντρική λεωφόρο. Σταμάτησε ένα ΙΧ μαύρο, με απειλή όπλου σταμάτησε τον οδηγό, πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε” είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σοκάρει το βίντεο που βλέπει το φως τη δημοσιότητας από τους πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου στα Κάτω Πατήσια.
Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνδρα ξαπλωμένο στο έδαφος μετά από τους πυροβολισμούς, ενώ ακούγεται κόσμος να ουρλιάζει από τα μπαλκόνια του, μάλιστα το βίντεο διακόπτεται όταν πέφτει ένας ακόμη πυροβολισμός
.

Πώς έγινε η συμπλοκή
Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια λίγο μετά τις 21:30. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τρία αυτοκίνητα και ένα προπορευόμενο μηχανάκι κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση. Όπως αποδείχθηκε όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από το πρώτο αυτοκίνητο ένας άνδρας πυροβόλησε τον οδηγό της μηχανής. Τότε, από το δεύτερο αυτοκίνητο κατέβηκε ένα άτομο και ζήτησε τον λόγο από τον ένοπλο, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει και αυτόν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια, από το δεύτερο αυτοκίνητο κατέβηκε ακόμη ένα άτομο για να ζητήσει τον λόγο. Δεν πρόλαβε να πει δεύτερη κουβέντα όμως και παρασύρθηκε από ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι περισσότεροι αλβανικής καταγωγής, ήταν μέλη της ίδιας ομάδας, σεσημασμένοι για ναρκωτικά.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο άνδρας που είχε πυροβολήσει τα δύο άτομα νωρίτερα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του, μια Μercedes που φέρεται να οδηγούσε η σύντροφός του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, πρόκειται για δύο συμμορίες, οι οποίες συναντήθηκαν στο σημείο για ναρκωτικά.

Με την απειλή όπλου σταμάτησε ένα διερχόμενο όχημα, κατέβασε τον οδηγό, το έκλεψε και κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr μπήκε μέσα σε ένα βενζινάδικο, με το όπλο στο χέρι, και άρχισε να λέει ακατάληπτα πράγματα. Στη συνέχεια, μπήκε σε μια καφετέρια, και ζήτησε να του δώσουν 20 ευρώ. Οι υπεύθυνοι του έδωσαν τα χρήματα κι έφυγε. Όμως την ώρα που έβγαινε, είδε το περιπολικό που περνούσε από το σημείο και ήρθε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για όσα είχαν συμβεί.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο δράστης, ενώ οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον θώρακα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

“Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά” έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα,  επισκέφτηκε σήμερα τους δύο τραυματισμένους αστυνομικούς στο 401 Στρατιωτικό  Νοσοκομείο Αθηνών. Ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ νωρίτερα είχε επικοινωνία και με τους γονείς των αστυνομικών. 

Ο Υπουργός κατά την έξοδο από το νοσοκομείο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε ξανά με τον Αρχηγό τα δύο παλικάρια της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τραυματιστεί. Χθες το βράδυ, έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία, σώζοντας ανθρώπινες ζωές στους Αγίους Αναργύρους. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, έχουν χειρουργηθεί και είναι πολύ δυνατοί. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά τους. Σταθήκαμε στους ανθρώπους τους, στα αγαπημένα τους πρόσωπα, στις συζύγους αλλά και στους γονείς τους από την Καβάλα και τα Τρίκαλα. Μιλήσαμε μαζί τους, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το χθεσινό περιστατικό βγαίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα και όπως είχα και χθες το βράδυ τη δυνατότητα να διαπιστώσω, δρα αμέσως. Βρισκόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μία δύσκολη γειτονιά, προκειμένου να δω πως πηγαίνουν τα μέτρα αστυνόμευσης. Παρακολούθησα ζωντανά, από τον ασύρματο της Αμέσου Δράσεως, τα τεκταινόμενα. Πιστεύω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.