Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για τα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» ανήλικους
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει τους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς την Παρασκευή 13/05/2022 επιλήφθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε δύο βίαια περιστατικά κλοπής και ξυλοδαρμού, κατά ανηλίκων, τα οποία έλαβαν χώρα, νυχτερινές ώρες, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, σε Δημοτικό Σχολείο της Γλυφάδας, τρεις (3) ανήλικοι δράστες (δύο (2) εκ των οποίων δεκαέξι (16) ετών και δεκατεσσάρων (14) ετών αντίστοιχα), επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν έτερο ανήλικο δεκαπέντε (15) ετών, ενώ παράλληλα με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν το κινητό του.Οι ανήλικοι δράστες, εντοπίστηκαν από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας. Γλυφάδας, όπου και αναγνωρίστηκαν από το θύμα. Οι ανήλικοι συνελλήφθησαν, όπως και δύο κηδεμόνες αυτών (πατέρες) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος των μητέρων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, ομοίως, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, χωρίς όμως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Και ενώ όλα φάνηκαν να έχουν τελειώσει, λίγη ώρα μετά, το ίδιο βράδυ της Παρασκευής 13/05/2022, σε άλλο σημείο της Γλυφάδας και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή ζώνη επί της οδού Διαδόχου Παύλου, συμμορία ατόμων τα οποία αποτελούνταν από ανηλίκους και ενηλίκους, επιτέθηκαν σε δυο (2) 18χρονους φίλους, απειλώντας και απωθώντας τους, αρπάζοντας από τον έναν το τσαντάκι ώμου, τα αθλητικά του παπούτσια καθώς και το ποσό των σαράντα (40) ευρώ, ενώ από το δεύτερο θύμα, απέσπασαν το ποσό των δέκα πέντε (15) ευρώ.

Για ακόμη μια φορά όμως, οι συνάδελφοι της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, κινούμενοι αστραπιαία, εντόπισαν στον παράδρομο της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος της οδού Ευρυάλης, τέσσερα (4) άτομα τα οποία προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου και αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες και των δύο (2) περιστατικών, οδηγήθηκαν με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες στον Εισαγγελέα.

Στους Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς επιλήφθηκαν ταχύτατα σε αμφότερα τα περιστατικά, με ζήλο και επαγγελματισμό, συλλαμβάνοντας τους δράστες.

Επίσης, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας για τον άρτιο σχηματισμό των δικογραφιών.

Δυστυχώς, η εγκληματικότητα μεταξύ των ανηλίκων ανθεί και μαζί με αυτήν και τα περιστατικά βίας. Οι συνάδελφοί μας, πιστοί στο καθήκον μάχονται καθημερινά για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Επιτέλους, ας κάνει και η Πολιτεία το χρέος της, αναγνωρίζοντας έμπρακτα και όχι με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, την προσφορά των αστυνομικών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.