Πέθανε 14χρονη που νοσούσε από κορωνοϊό




Η 14χρονη διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας – Διασωληνώθηκε αλλά δεν πρόλαβε να πάει στη ΜΕΘ αφού έπαθε ανακοπή – ΕΔΕ για τις συνθήκες του θανάτου της

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το χαμό μιας 14χρονης μαθήτριας η οποία χθες το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το κοριτσάκι διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου στις 9:30΄ το πρωί με προκάδριο άλγος, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό.

Οι γιατροί από τις εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, πιθανότατα από επιπλοκή του κορωνοϊού και αποφάσισαν να το κάνουν διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.



Δυστυχώς όμως η 14χρονη δεν πρόλαβε να διακομιστεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, υπέστη απανωτές ανακοπές.

Οι γιατροί τη διασωλήνωσαν, αλλά ούτε στη ΜΕΘ δεν πρόλαβαν να τη μεταφέρουν, αφού η 14χρονη «έσβησε» στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Οι δικοί της άνθρωποι είναι απαρηγόρητοι, μη μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν το αγγελούδι τους.

Μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου

Οι πληροφορίες του Lamiareport αναφέρουν ότι το κορίτσι, που ήταν μαθήτρια της Γ΄ τάξης στο 4ο Γυμνάσιο,  νοσούσε από κορωνοιό από τις 29/11, αλλά το περνούσε πολύ ελαφρά, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Το πρωί του Σαββάτου όμως αισθάνθηκε ξαφνική και έντονη αδιαθεσία και οι δικοί της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί δεν αποκλείουν το έμφραγμα που υπέστη να είναι από επιπλοκή της νόσου, που ίσως της δημιούργησε λοιμώδες σύνδρομο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Την αιτία θανάτου του κοριτσιού θα τη δείξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει, ωστόσο και οι γιατροί στο νοσοκομείο είναι συγκλονισμένοι από τον αδόκητο χαμό της 14χρονης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας για το χαμό της 14χρονης

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου της 14χρονης διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.