Παραχώρηση των κτιρίων του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, ζητά ο Βασίλης Σπανάκης




Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με την οποία ζητά την παραχώρηση των κτιρίων του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.   

Είχε καταθέσει και κατά το παρελθόν, συγκεκριμένα στις 19/4/2021, Ερώτηση, με την οποία ζητούσε την άμεση αξιοποίηση των κτιρίων του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στην περιοχή του Ταύρου. 

Μάλιστα, στις 13/5/2021 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε τα κτίρια του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο ως νεώτερα μνημεία.  

Ο κ. Σπανάκης υπογραμμίζει πως η παραχώρηση των Κτιρίων στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, καθώς θεωρούνται Τόπος Ιστορικής Μνήμης.  



Για το ζήτημα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έλαβε Ομόφωνη Απόφαση την 1/12/2021. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κτίριο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μετά την εγκατάσταση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία τη δεκαετία του 1920, ενώ η τοποθεσία που βρίσκεται είναι κομβική. 

Συγκεκριμένα, ρώτησε τους Υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν σε άμεση αξιοποίηση των κτιρίων του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο και αν προτίθενται να προχωρήσουν σε παραχώρηση των κτιρίων αυτών που θεωρούνται και Τόπος Ιστορικής Μνήμης στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.