Πέθανε η Δώρα Καλλιπολίτη, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς




Βαθιά θλίψη για την αγαπημένη συντρόφισσα Δώρα Καλλιπολίτη, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα και ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς που έφυγε από κοντά μας.

Άνθρωπος ζεστός, με πηγαίο χιούμορ, βαθιά προοδευτικός με μεγάλη προσφορά στην Αριστερά. Δώρα, θα σε θυμόμαστε πάντα με εκτίμηση και αγάπη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Λίγα λόγια για τη ζωή και τη δράση της Δώρας:
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1946, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, συνταξιούχος της ΕΡΤ, όπου εργάστηκε επί 27 συνεχόμενα χρόνια.
Ήταν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και εξορίστηκε στη Γυάρο στις 22 Απριλίου 1967 λόγω της πολιτικής της δράσης. Καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού για 6 χρόνια. Υπηρέτησε για χρόνια τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) ως μέλος του Δ.Σ. και τα τελευταία δύο χρόνια από τη θέση της αντιπροέδρου.

Η Δώρα Καλλιπολίτη ήταν παρούσα στην ιστορική διαδρομή της δημοκρατικής και ανανεωτικής αριστεράς, από τη Μεταδικτατορική ΕΔΑ, την ΕΑΡ, τον Συνασπισμό, τη Δημοκρατική Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ το 2012 και υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014. Ήταν ενεργό στέλεχος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη.
Η πολιτική της κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 11/6 στα Νεκροταφεία Ζωγράφου στις 13.00 ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.