Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού




Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα βρεθεί η χώρα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παρότι η αστάθεια του καιρού, που επιμένει για δωδέκατη μέρα σήμερα, θα συνεχιστεί πιθανώς έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, η ομάδα του meteo.gr «βλέπει» μια σημαντική μεταβολή, η οποία θα οδηγήσει στα πρώτα 40άρια.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα παραμείνει ασταθής, όμως οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά ήπιες. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει όμως από τη Δευτέρα προς την Τρίτη. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα διατηρηθεί για τουλάχιστον ένα τριήμερο» εξηγεί στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Ερωτηθείς αν ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 40άρια, ο κ. Λαγουβάρδος απαντά πως «ναι, αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Κυρίως για περιοχές όπως τα εσωτερικά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου είναι σχεδόν σίγουρο. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα ότι θα συμβεί αυτή η μεταβολή του καιρού ώστε να έχουμε το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Από τη Δευτέρα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία», προσθέτει ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Καύσωνας εν όψει: 40άρια και… βάλε δείχνουν τα μοντέλα
Στη μεσοπρόθεσμη πρόγνωσή της, η ΕΜΥ αναφέρει ότι από την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και πως την Τετάρτη «η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα».

Οι παρακάτω χάρτες -του αυτοματοποιημένου μοντέλου- του meteo.gr δείχνουν για την Τετάρτη (23 Ιουνίου) 40άρια και… άνω σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και η Λαμία.

Ο προγνωστικός χάρτης για τα Νότια Προάστια:


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.