Δήμος Αλίμου: Απανωτά χαστούκια σε στελέχη της αντιπολίτευσης




Με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, δικαιώνεται ο δήμος Αλίμου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει στην Κτηματική Υπηρεσία και στην Πολεοδομία, σύμφωνα με τις οποίες ο θερινός κινηματογράφος στην παραλία, ήταν παράνομος! Επίσης απορρίφθηκε προσφυγή συνεργάτη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελου Τσαμήτα που ζητούσε να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών και να ξαναγίνουν, χωρίς τη συμμετοχή του Ανδρέα Κονδύλη και της δημοτικής του ομάδας “Αγαπώ τον Άλιμο”!

Στις δύο αυτές σημαντικές αποφάσεις αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης:

“Θυμάστε όλοι την θλιβερή ιστορία που είχε δημιουργηθεί πριν από μερικά χρόνια, όταν ξεκίνησε το Cine Άλιμος. Κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι από την αντιπολίτευση ήρθαν να μας πουν ότι ο θερινός κινηματογράφος είναι παράνομος, προσπαθώντας να μας συκοφαντήσουν.

Κατά της Πολεοδομίας όπως ξέρετε κάναμε προσφυγή και δικαιωθήκαμε. Όσον αφορά την Κτηματική Υπηρεσία, προσφύγαμε στα δικαστήρια και πριν από λίγο καιρό βγήκε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Δικαιώνει τον Δήμο, εξαφανίζει το ντροπιαστικό πρωτόκολλο της Κτηματικής Υπηρεσίας και καταλογίζει τη δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου. Για όσους ξέρουν νομικά καταλαβαίνουν ότι εάν το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να υπάρχει κάπου μία αλήθεια σε ότι είχε γίνει και από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου θα μοίραζε τη δαπάνη και στις δύο πλευρές. Δηλαδή ξεκάθαρα είπε το δικαστήριο ότι είναι παράνομο το πρωτόκολλο το εξαφάνισε και επέβαλε στο δημόσιο τα έξοδα. Για πολλά χρόνια είχαμε και έχουμε ακόμη το φαινόμενο μίας νοσηρής, αρρωστημένης αντιπολίτευσης που θέλει να συκοφαντήσει τον δήμο, όπως το σινεμά πιστεύοντας ότι έτσι θα πλήξει πολιτικά τη δημοτική αρχή, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να κάνει κακό σε μια δομή που έχουν αγκαλιάσει όλοι οι δημότες.



Δεν τους πείραζε η παλιά κατάσταση, για τον παράνομο, αυθαίρετο και βρώμικο ιδιωτικό παιδότοπο που ήταν εκεί πριν τον κινηματογράφο. Δυστυχώς αυτά συνεχίζονται και σήμερα, τρεις συνάδελφοι (Τσαμήτας, Ορφανός, Γιαννακόπουλος) πριν από λίγο καιρό συνυπέγραψαν μία καταγγελία σε βάρος του δήμου στον εισαγγελέα και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Τα αρρωστημένα αυτά φαινόμενα εμπάθειας συνεχίζονται. Είμαστε αναγκασμένοι ως δημοτική αρχή να αφιερώνουμε χρόνο για να τρέχουμε στα δικαστήρια και να πληρώνουμε δικηγόρους για να εξηγούμε τα αυτονόητα. Αν αυτοί οι συνάδελφοι που αποδοκιμάστηκαν στις εκλογές θεωρούν ότι κερδίζουν κάτι να έρθουν να τα πουν στο δημοτικό συμβούλιο για να πάρουν τις απαντήσεις τους.

Ο κ. Τσαμήτας εισέπραξε και ένα άλλο χαστούκι. Στέλεχος του είχε προσφύγει για να ακυρώσει τις εκλογές του 2019 και να ξαναγίνουν χωρίς τη συμμετοχή της παράταξης που κέρδισε. Χωρίς τη συμμετοχή μου δηλαδή και συνδυασμού “Αγαπώ τον Άλιμο”. Η ανόητη αυτή προσφυγή, όπως ήταν φυσικό απορρίφθηκε”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.