Mαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Ο Τάσος Μπερδέσης είχε σκοτώσει 18χρονο στο ρινγκ (VIDEO)




Από τα ρινγκ και τις επιτυχίες που του έδωσαν, μεταξύ άλλων, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008, στις εξαντλητικές προπονήσεις πίσω από τις κάμερες τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα, σε στιγμές χαλάρωσης παρέα με κολλητούς, στη νίκη του στο ριάλιτι επιβίωσης που πήρε μέρος το 2017 και τον έκανε ευρύτερα γνωστό.
Στα 39 χρόνια της ζωής του, κατάφερε να γίνει πρωταθλητής στην πυγμαχία αλλά και πρωταγωνιστής σε μια σειρά από υποθέσεις που κέντρισαν τα βλέμματα όλων.

Η πρώτη, το μακρινό 2000, όταν τα χτυπήματά του στο ρινγκ αποδείχθηκαν θανατηφόρα για έναν 18χρονο αντίπαλό του. Οι εικόνες από την Πάτρα, εκείνο τον Σεπτέμβρη είχαν σοκάρει την κοινή γνώμη και είχαν προβληματίσει έντονα. Τα τρία χτυπήματα στον αυχένα και το ένα κάτω από το σαγόνι, είχαν κόψει το νήμα της ζωής του άτυχου Θανάση Μιλιόρδου.

Όπως τονίζει ο αδερφός του θύματος στο «NewsIt.gr», η οικογένειά του απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα και από την στάση ορισμένων στην ομοσπονδία που όπως υποστηρίζει, τους έβαζαν εμπόδια.



Η δεκαετία που μόλις ξεκινούσε τότε, θα είχε τα πάντα για τον Τάσο Μπερδέση. Εντός αλλά και εκτός των ρινγκ, με τον ίδιο να κερδίζει έδαφος και μετάλλια από τη μία, αλλά από την άλλη να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που απειλούσε και εκβίαζε επιχειρηματίες.

«Ποτέ μου δεν είχα σχέση με τέτοιες καταστάσεις. Το ότι για μικρό χρονικό διάστημα δούλευα σε κάποια μαγαζιά της Πάτρας και είχα και άριστες σχέσεις με τους επιχειρηματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι νονός της νύχτας και ούτε ότι πουλάω προστασία», είχε δηλώσει ο ίδιος.
Βρισκόμαστε στο 2006. Το όνομα του Τάσου Μπερδέση εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση των νονών της Πάτρας και στα 24 χρόνια του, γίνεται φυγόδικος.

«Τα έχασα, γιατί δεν ήξερα τίποτα και αποφάσισα, ύστερα και από την προτροπή των δικών μου ανθρώπων να κρυφτώ, ώστε να μην μπορεί να με βρει κανείς. Εκεί που ήμουν ένας αθλητής με σημαντικές διακρίσεις κατάφερα να γίνω φυγόδικος, λες και ήμουν εγκληματίας. Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να ζήσω».

Ο Τάσος Μπερδέσης έχει προσκληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, αλλά οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τη δικαιοσύνη δεν του επιτρέπουν τελικά να πάρει μέρος.

Ο διεθνής πυγμάχος αθωώνεται τελικά αλλά λίγα χρόνια μετά, το 2009, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός επιχειρηματία που είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

«Με κατηγόρησαν ότι πήγα να σκοτώσω, έπειτα από υπόδειξη φίλου μου επιχειρηματία, έναν νεαρό Πατρινό τη Μεγάλη Τετάρτη του 2009. Εγώ δολοφόνος; Δεν έχω πειράξει ποτέ άνθρωπο».

Ο Τάσος Μπερδέσης συλλαμβάνεται και παραμένει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου για 4 μήνες. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί και τον βοηθάει εκ νέου να αθωωθεί.

Είναι η εποχή που το όνομα του Τάσου Μπερδέση δεν ακούγεται μόνο στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Η σχέση του με την Σταρ Ελλάς του 2008, Διονυσία Κουκίου, τον φέρνει στις σελίδες περιοδικών της εποχής, με τον πυγμάχο να συνεχίζει την αθλητική του πορεία και να βραβεύεται το 2011 από τον Παναθηναϊκό για την προσφορά του στον σύλλογο.

Έξι χρόνια μετά, το 2017, παίρνει μέρος σε ριάλιτι και καταφέρνει να κερδίσει.

Σε μια πορεία 39 ετών, τις σκοτεινές του στιγμές διαδεχόταν ξανά και ξανά η λάμψη της επιτυχίας. Με τον Τάσο Μπερδέση να δηλώνει αδικημένος από την αρνητική δημοσιότητα αλλά και έτοιμος να ανταπεξέλθει πάντα σε οποιαδήποτε πρόκληση. Πηγή: megatv.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.