Νέα Σμύρνη: Eπεισόδια στην πορεία – Χημικά και κρότου-λάμψης από την αστυνομία (VIDEO)




Πάνω από 1.200 πολίτες έδωσαν το παρών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά βίας τα οποία συνέβησαν το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν στην πλατεία προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής το οποίο φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις. Πολλοί μάλιστα κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούσαν την ώρα που περνούσε η πορεία.

Στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο όπου και εκεί υπήρχε ισχυρή παρουσία δυνάμεων καταστολής. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, διαλύοντας τους συγκεντρωμένους.

Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης/zougla.gr
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης



Δείτε τι μεταδίδει το τοπικό Nea Smyrni News

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Κόσμος στα μπαλκόνια χειροκροτεί τους πολίτες που πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας με την συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας μετά την απρόκλητη επίθεση και τους ξυλοδαρμούς πολιτών από την Αστυνομία. Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη στην πορεία πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για το περιστατικό αστυνομικής βίας που εξελίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Η Αστυνομία διέλυσε την πορεία στο ύψος της πλατείας, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Νωρίτερα οι πολίτες ξεκίνησαν πορεία υπό τα χειροκροτήματα όσων βρίσκονται στα μπαλκόνια τους. Το μεσημέρι, σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με άνδρες της ΕΛΑΣ που προχώρησαν και σε βίαιες προσαγωγές. Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειξαν αστυνομικούς να υπερβαίνουν τα καθήκοντα τους, κάνοντας χρήση για μια ακόμη φορά υπέρμετρης βίας εναντίον πολιτών χωρίς να προκληθούν.

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία  

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΛΕΕΙ Η ΠΟΛΗ..ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και μαζικά στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου το μεσημέρι έγιναν θεατές – κάποιοι υπήρξαν και θύματα – απίστευτης αστυνομικής βίας, από προπηλακισμούς μέχρι κυνηγητό και ξυλοδαρμούς, παρουσία οικογενειών με μικρά Παιδιά. Όπως μεταδίδουν τοπικά ιστολόγια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τη μαζικότατη πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, ενώ συνεχώς καταφθάνουν διμοιρίες από άλλες περιοχές.Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ ο κόσμος που προσπαθεί να ξεφύγει από το νέο ανελέητο κυνηγητό, ανασυντάσσεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πάνω από 1000 συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σβηστούν τα πρόστιμα. Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά την απρόκλητη επίθεση σε βάρος πολιτών το μεσημέρι, οι αστυνομικοί με το γνωστό επιθετικό ύφος εξουσίας που επιδεικνύουν, καθώς έχουν «ελευθέρας» από τους ανωτέρους τους, άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογενειάρχες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα και ξυλοκόπησαν άγρια νεαρό

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Σμύρνη
Το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», αναφέρει αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρεται: «Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.