Νέα Σμύρνη: Οργή λαού για την αστυνομική βία (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Νέα Σμύρνη: Eπεισόδια στην πορεία – Χημικά και κρότου-λάμψης από την αστυνομία (VIDEO)

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να μοιράσουν πρόστιμα σε μια οικογένεια.

“Η οικογένεια που ελέγχθηκε και μάσκες φόραγε και μήνυμα είχε στείλει αλλά οι αστυνομικοί ήθελαν να τους γράψουν οπωσδήποτε. Φώναζαν και τρομοκράτησαν και τα παιδιά της οικογένειας που έκλαιγαν. Υπήρξε αντίδραση από πολλούς και τότε ζήτησαν ενισχύσεις. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες που λένε πως οι απλοί αστυνομικοί έλεγαν πως ο βαθμοφόρος τους ,επικεφαλής τους ήθελε να τους γράψει οπωσδήποτε” λέει αυτόπτης μάρτυρας

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση, γεγονός που αμφισβητείται από τους δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει από βίντεο και σχόλια ανθρώπων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων. Mάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και πτυσσόμενα γκλομπς που δεν ανήκουν στο εξοπλισμό των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ Aστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στο Άλσος της Νέας Σμύρνης προκαλώντας τον τρόμο στα μικρά παιδάκια που έπαιζαν.



“Τα fake news και η αλαζονεία της εξουσίας δεν έχουν χώρο στη Νέα Σμύρνη.
Ένα ήσυχο απόγευμα στην Πλατεία μετατράπηκε σε σκηνές βίας που δεν έχουμε ξαναδεί στην πόλη μας. Η αστυνομική καταστολή μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών δεν τιμάει ούτε την πόλη μας ούτε την Ελληνική Αστυνομία.
Η διαχείριση της πανδημίας μάς έμαθε οτι μόνο με συνεργασία, ψυχραιμία και υπομονή δεν θα έχουμε αλλά θύματα” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κρικρής

Είδαμε την άγρια επίθεση στη Νέα Σμύρνη από το μπαλκόνι μας. Τα παιδιά μας, 6 και 3, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που βαρούσαν τους νεαρούς με τα γκλομπ στο κεφάλι.
Ο ένας μας γιος έπαθε υστερία και έβαλε τα κλάματα. Ακόμα, ώρες μετά είναι τρομαγμένος και μου λέει ότι δεν θέλει να ξαναβγούμε στην πλατεία. Ακουσε πριν από λίγο τις κρότου λάμψης, ακούει τα ελικόπτερα και μου λέει “κινδυνεύουμε”.
Φωνάζαμε με όλη μας τη δυναμη να σταματήσουν να χτυπάνε τους νεαρούς και οι αστυνομικοί από κάτω μας αγριοκοίταζαν με ύφος “θα ανέβω πάνω”. Το έχουν κάνει και στον Ινδαρέ. Είναι στην γκάμα τους.
Τα παιδιά σε σοκ. Όχι μόνο τα δικα μας, αλλά κι όσα ήταν κάτω στην πλατεία, και είδαν την βία μπροστά τους. Οι μαμάδες κρύβαμε τα μάτια των παιδιών για να μην βλέπουν τα αίσχη. Αλλά αυτοί ακάθεκτοι. Να βαράνε στο ψαχνό μόνο τους νοιάζει.
Δεν έχουν καν το “άλλοθι” των Εξαρχείων. Για μια οικογενειακή περιοχή μιλάμε.
Τρομοκρατούν τα παιδιά μας.
Τρομοκρατούν την κοινωνία.
Τρομοκρατούν την Δημοκρατία. Xrysoula Papaioannou

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Σμύρνη
Το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», αναφέρει αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρεται: «Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία.Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα.Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞ/ΤΗΣ ΔΗΜ/ΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ -Γ.ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ…ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ..Η απρόκλητη,αυθαίρετη, αυταρχική βία και οι ξυλοδαρμοί των ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ σε βάρος των συμπολιτών μας που βρίσκονταν σήμερα στην Πλατεία μας ξεπέρασε καθε προηγούμενο.Καταδικάζουμε χωρίς περιστροφές κατηγορηματικά την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ που εκδηλωθηκε στην πόλη μας σε βάρος συμπολιτών μας .. απλά γιατί βρίσκονταν στην Πλατεία μας.Ζητούμε τον εντοπισμό και την τιμωρία των ένστολων αυτουργών των ξυλοδαρμών και των εντολέων τους.Καλούμε τους πολίτες σε μέτωπο ενάντια στην Αστυνομική βία και αυθαιρεσία που το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται συχνά στην πόλη μας με αφορμή τα μέτρα κατά της πανδημίας και που σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο .Ζητούμε την ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την καταδίκη της αστυνομικής βίας έτσι όπως αυτή εκδηλώθηκε στην πόλη μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Δ.Σ και την Δημοτική Αρχή για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας από την απρόκλητη επιθετικότητα ,τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία των Αστυνομικών δυνάμεων απέναντι τους και ιδιαίτερα ενάντια στους νέους και τις νέες της πόλης μας.

Ανακοίνωση των ΚΟ Ν.Σμύρνης του ΚΚΕ για τα σημερινά γεγονότα στη πλατεία

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής. Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.
Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Κ.Ο. Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.