Κονδύλης για περιοχή Γκρώμαν: Φτάνει πια η καταστροφολογία
Με αφορμή ένα βίντεο του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου, στο οποίο εσφαλμένα αναφέρεται ότι ο δήμος Αλίμου ίσως κόψει 30 μεγάλα δέντρα για να φτιάξει δρόμο στην περιοχή Γκρώμαν, οι γνωστοί καταστροφολόγοι του “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι” βρήκαν την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα της…κινδυνολογίας!
“ΟΧΙ στην καταστροφή ενός πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή Γκρώμαν! Ο Δήμος ετοιμάζεται να καταστρέψει μια ανάσα πρασίνου στην πιο πυκνοδομημένη γειτονιά του Αλίμου” γράφουν στα social media.
Κάτι που είναι πέρα για πέρα ψέμα. Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, απαντώντας στα καταστροφολογικά σενάρια ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος προσανατολίζεται στη δημιουργία πεζόδρομου, χωρίς να κοπεί ούτε ένα δέντρο:
“Φτάνει πια η καταστροφολογία. Από πού προκύπτει ότι ο Δήμος θα κόψει 30 δέντρα;
Το έχουμε διευκρινίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να κοπούν δέντρα. Είναι τόσο κρίμα για τον τόπο να καταγγέλλετε διαρκώς, και μάλιστα ανύπαρκτα πράγματα” αναφέρει για το θέμα ο Ανδρέας Κονδύλης
Το βίντεο του Τάσου Τέλογλου, οποίος είναι κάτοικος της περιοχής:
Τριάντα γιγάντια δέντρα ή ένας ακόμα δρόμος στον Άλιμο; from Katerina Lomvardea on Vimeo.
Προσωπικά, δεν γνωρίζω ούτε και με ενδιαφέρει η παράταξη “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”. Παρ’ όλα αυτά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ενημερώθηκε κανένας από του κατοίκους της περιοχής για το τι σχεδιάζετε να κάνετε στο σημείο αυτό, το οποίο πέρα από πανύψηλα πεύκα που υπάρχουν εκεί, αυτά τα ίδια φιλοξενούν φωλιές από πληθώρα πτηνών – αποδημητικών και μη – και στο έδαφος ζουν πολλές χερσαιες χελώνες τύπου μεσογειακής ή ελληνικής οι οποίες είναι προστατευόμενες:
Οδηγία 92/43/Ε.Ο.Κ. (ως ζωικό είδος κοινοτικού ενδιαφέροντος που απαιτεί αυστηρή προστασία και επιβάλλεται ο καθορισμός ζωνών προστασίας τους), από τη σύμβαση της Βέρνης (ως είδος πανίδας υπό αυστηρή προστασία), από το CITES, από το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 (ως προστατευτέο είδος) και από τον Ευρωπαϊκό κόκκινο κατάλογο και το IUCN Red List (ως τρωτό είδος).