Aσκληπιείο Βούλας: Το Επιστημονικό Συμβούλιο ζητά να επιστρέψει ο γιατρός που κατηγορείται ότι πήρε “φακελάκι”




Θέση παίρνει το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, με αφορμή την καταγγελία ασθενούς, σε βάρος γιατρού του νοσοκομείου, ότι έλαβε «φακελάκι» για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Θυμίζουμε ότι σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού, εκκρεμεί εισαγγελική και πειθαρχική δίωξη.

Σε ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων επισημαίνεται:

«Την Τρίτη 9/02/2021 το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας συζήτησε, σε έκτακτη συνεδρίαση, το θέμα της καταγγελίας ασθενούς σε βάρος γιατρού του νοσοκομείου μας. Η απόφαση που προέκυψε από αυτή τη συνεδρίαση μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Θα θέλαμε να πούμε ότι μας ξαφνιάζει, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε.

Σε ό,τι μας αφορά, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:



1) Το θέμα της εισαγγελικής και πειθαρχικής δίωξης κατά του Ιατρού άπτεται πλέον του νομικού μας συστήματος. Στον πολιτισμό που υπερασπιζόμαστε ως υγειονομικοί που παλεύουμε για την υγεία του λαού μας, δεν στήνονται λαϊκά δικαστήρια. Δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε τίποτα επί του συγκεκριμένου.

2) Επί της αρχής: Το ΕΣΥ νοσεί βαριά, νοσεί εδώ και δεκαετίες. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η υποβάθμιση πάνε χέρι με χέρι με τον εκβιασμό ασθενών, με την απαίτηση μαύρου χρήματος, με την εξαχρείωση γιατρών και πολιτών. Οι κυβερνητικές πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ποτέ δεν έβαλαν στο κέντρο τους την υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα πάνε χέρι με χέρι με το «φακελάκι». Για την ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου παράγεται και διαιωνίζεται καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία μας από τις πολιτικές της υποβάθμισης και εξαθλίωσης του ΕΣΥ, που αντιμετωπίζουν την θεραπεία, την υγεία, τη ζωή σε προϊόν που πωλείται σε όποιον μπορεί να το αγοράσει.

Συμπεριφορές που σχετίζονται με χρηματισμό και πλουτισμό από την εκμετάλλευση της αγωνίας των ασθενών ΔΕΝ είναι απλώς απαξιωμένες ηθικά στη συλλογική συνείδηση. Αυτές οι συμπεριφορές και όσοι τις υιοθετούν ΔΕΝ έχουν θέση στο ΕΣΥ και δεν στηρίζονται, για κανένα λόγο, από τους λειτουργούς του που καθημερινά μάχονται για την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια και την υψηλή αποτελεσματικότητα του».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, στην οποία αναφέρεται το σωματείο των εργαζομένων, στην εισήγηση του ο πρόεδρος πρότεινε την επάνοδο του γιατρού στα καθήκοντά του μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση από τα αρμόδια όργανα.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, που ήταν ομόφωνη, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

Το Επιστημονικό Συμβούλιο παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία, το νοσηρό κλίμα φημών, διαρροών, υπονοουμένων και αναφορών, με αφορμή το εξαιρετικά δυσάρεστο υπό διερεύνηση περιστατικό της καταγγελίας σε βάρος ενός διακεκριμένου μέλους του Ιατρικού σώματος.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο, πέραν της έκφρασης βαθύτατης λύπης για τα ανωτέρω, οφείλει να εκφράσει την αγωνία του για την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργικής δραστηριότητας του Η΄ Ορθοπαιδικού Τμήματος και ειδικά της Μονάδος Χειρουργικής Ωμου.

Ως εκ τούτου, με κριτήρια αμιγώς επιστημονικά και με φόβο να μην υποβαθμιστεί ούτε κατ΄ ελάχιστον το επίπεδο παροχής εξειδικευμένων Ιατρικών Υπηρεσιών (Χειρουργικής Ώμου) που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική εικόνα του Νοσοκομείου, εικόνα που έχει ήδη πληγεί συνολικά από το δυσάρεστο της καταγγελίας σε βάρος συναδέλφου, ζητούμε μετ’ επιτάσεως απευθυνόμενοι σε όλα τα αρμόδια όργανα να κινηθούν ταχύτατα ώστε να διασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας της Ειδικής Μονάδος Χειρουργικής Ώμου στο ίδιο υψηλότατο επίπεδο». Πηγή: 3bnews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.